Другите търсят още

Филтър
Категории
  • (1)
Населено МястоВсички
Цени
  • (1)
Вид на Обявата
  • (1)

Курсове по Чешки Език

Открийте последните безплатни обяви за Курсове по Чешки Език в Град.бг.
1 Обяви за Курсове по Чешки Език
  • най-нови
  • най-популярни
  • най-евтини
  • най-скъпи
Може би и това те интересува:

Курсове по Чешки Език /кратко описание/

Чешкият език е официалният език на Чехия. Той се говори не само там, но и в Моравия и части от Силезия. Официално принадлежи към групата на западнославянските езици. Първите сведения за сформирането на чешки език могат да се открият в Киевските листове от 10 век след Христа и в Пражките глаголически листове от 11 век. Отделни чешки думи и изрази се срещат в съчинения на латински език от 12-13 век. Истински бум в развитието на чешкия език настъпва през 14 век, когато на него се създават голям брой научни и литературни съченения. За окончателното му развитие и оформяне допринасят Ян Амос Коменски и Павел Шафарик.

Курсове по чешки език можете да намерите както в специализираните езикови школи, така и в Чешкото посолство и онлайн. Подобно на останалите европейски езици, курсовете по чешки език са организирани шест нива, съгласно Европейската езикова рамка. Има курсове по чешки език, както за възрастни, така и за ученици и студенти, като предлаганото обучение е индивидуално, групово или дистанционно.

Можете да се запишете на курсове по чешки език безплатно, ако сте ползвател на ваучер по програма Аз мога повече, която се финансира с пари от европейски фондове. Организират се и сертификационни курсове по чешки, като самият сертификат за владеене на езика може да се получи само след изпит в Карловия университет в Прага. Сертификатът за владеене на чешки се признава да определени специалности в 13 университета в Чехия.