Другите търсят още

Филтър
Категории
  • (6)
Населено МястоВсички
Цени
  • (4)
  • (2)
Вид на Обявата
  • (6)
6 Обяви за

Работа в Швеция

  • най-нови
  • най-популярни
  • най-евтини
  • най-скъпи
Може би и това те интересува:

Какво знаеш за Работа в Швеция?

След присъединяването на България към Европейския съюз българите могат без ограничения да търсят и започнат работа в Швеция. В случай, че решите да се установите в кралството за постоянно, трябва първо да се регистрирате в местната данъчна служба, където ще получите персонален идентификационен код. Ако планирате престоят ви в страната да е по-кратък от 1 година, ще получите координационен код. Тези кодове са ви небоходими, за да установите контакти с различни държавни администрации, в т.ч. И със социално-осигурителния им институт.

Сънародниците ни, които планират да се заселят за постоянно и да търсят дългосрочна работа в Швеция, ще трябва да кандидатстват за разрешение за установяване в Шведската миграционна служба след първите 3 месеца престой в страната. Като граждани на държава членка на Европейски съюз българите могат да започнат работа в Швеция без да изваждат разрешение за работа. От тях се изисква да се регистрират в бюрата по труда, за да ползват услугите им, ако отговарят изискванията.

Информация за свободните работни места може да се намери на страницата на Шведската служба по заетост, в интернет и в специализираните портали. При търсене на работа в Швеция практиката е да се контактува директно с работодателите, което изисква добро владеене на езика. Компромис с владеенето на езика може да се направи за кандидати, които притежават специфични професионални умения, ценни за работодателите. Хората, които търсят работа в Швеция, могат да предлагат услугите си дори и на работодатели, които в момента не търсят работници. Шведската социално-осигурителна система е на изключително ниво и предлага защита не само при болест, но също отпуска семейно подпомагане, основни и допълнителни дейности, ранно и частично пенсиониране, подпомагане на семейства с деца, възрастни хора и инвалиди и др.