Grad.bg»Форум»Кучета»Търговия с болни кученца

Търговия с болни кученца

  • 29.02.12 12:49#1rumenrumenНовакРегистрация: 29.02.12Град: ЯмболОтговори: -Търговия с болни кученцаИскам да ти кажа моята история,която вече ми е като обица на ухото и затова се интересувам от здравето на кученцата от този развъдник.

    Ето я моята история. Купих си куче от този човек,които се намира вав Варна. Кучето беше на 45 дни по паспорт,уж с 2-ваксини и уж здраво. Кученцето престигна при нас и веднага го заведохме на ветеринар. Лекаря каза че кученцето е болно от плевмония има 42 градуса температура и отказваше да се храни и да се движи. Започнахме да му бием антибиотик, калций, давахме му гликоза, вода и мляко сас спренцовка в устата и така в продължение на четири дена,а на петия ден кученцето почина. Този,който ни го продаде каза че ние сме уморили кученцето и отказа да ни върне парите или да ни даде друго кученце.

    Писмо от пострадал клиент на Антон Рибаров Стоянов
    http://www.animalbg.com

    Купихме малко кученце порода бигьл от този саит:
    http://www.animalbg.com.Kученцето го изпратиха с куриерска фирма DиD от Варна до Ямбол с наложено плащане за сумата 651лв. Кучето доиде болно и почина на 4-ят ден след неуспешно лечение от нас. С кучето пристигна храна за която платихме цена 5-пъти по висока от реалната, лекарства за обезпаразитяване с изтекал срок които заплатихме, шампоан с изтекал срок.

    Моля помогнете да дадем гластност и други хора да не бъдат излъгани.

    gsm:0899250765 rumen ivanov
    ОтговорОтговор с цитат
  • 01.03.12 06:32#2ParcefalParcefalНовакРегистрация: 01.03.12Град: РусеОтговори: 1от: Търговия с болни кученцаВече сте направили грешката си. Сега обаче е време да почете малко защо куче не се купува от зоо-магазин и зоо-борса,а се купува само от линцезиран и проверен развъдник( ако толкова се бият в гърдите в магазина, че могат да ви дадат родословие, за да им се изсмеете преди да излезете от там просто им искайте името на развъдника и на родителите на ктрето и да видим какво ще ви дадат, при една проверка в самия развъдник, сами ще разберете , че нещата не стоят така както ви се обяснява и че ви замазват очите яко !!!)? Никой уважаващ себе си и вземащ се на сериозно развъдчик с лиценз, не би дал поколението от кучилото си на зоо магазини и борси, никой !!! Това са места който само могат да навредят на всяка една порода, никакво родословие не може да ви бъде дадено от там( от там се издават само фалшификати), което може да даде със сигурност увеличени шансове за наследсвени болести,а и след порастването на вашето куче не се знае дали избщо ще има видът който вие искате от съответната порода, не можете да бъдете сигурни за здравословното състояние на родителите и техния нрав, както феновете на различните породи кучета се изразяват, вашето куче ще е само породоподобно! Поинтересувайте се малко колко са разходите на един лицензиран развъдчик, който гледа добре кучетата си, с правилната храна и медикаменти и внимание и защо цената е такава, как така се получава, че тези в магазина са на печалба ако хем имат чистокръчни кучета, хем цената им е по-ниска от тези на вън,а повечто са от вън ... ?! Май нещата не се връзват ? Моля прочетете от сайтът дог. бг -> кинология -> Да пазим и развиваме породите -> Борсите за кучета - защо не си струва .http://forum.dog.bg/topic/1268-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%B8-%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B2%D0%B0/ Ако сте хора които обичат породата куче която сте купили и сте отговорни към нея,моля прочетете в сайта материалите който ще намерите по темата за родословията и зоо-магазините/борсите и обяснете на свойте приятели защо не бива да се купува от там.
    Всичко най хубаво и дано успеете един ден да се сдобиете с животинката която да ви прави щастливи
    ОтговорОтговор с цитат
  • 14.06.12 01:24#3petyapetyaНовакРегистрация: 14.06.12Град: БанскоОтговори: 1от: Търговия с болни кученцаI s men taka se slu4i,no na6eto ku4e umrq na 8 den. Neznam kak da prodediram s tozi 4ovek,no neiskam da stoq bezu4astna,trqbva da napravim ne6to........ОтговорОтговор с цитат
  • 19.06.12 11:26#4zlatkazlatkaНовакРегистрация: 06.08.11Град: -Отговори: 4от: Търговия с болни кученцааз точно заради търговията с болни кученца когато си взимахме куче го взехме преди да е ваксинирано и си го ваксинирахме ние и всичко беше наредОтговорОтговор с цитат
  • 31.10.13 10:35#5megimegiНовакРегистрация: 16.04.12Град: ПазарджикОтговори: 1от: Търговия с болни кученцаaz v momenta prodavam belgiiski ov4arki,no ne sam nikakva borsa...naistina e gadno da ti prodadat nevaksinirano ku4e,nie ve4e sme gi obezparazitili,i ot 13 do 17 noemvri 6te gi vodim kutretata za parvata vaksina,na6ata maika(belgiiskata ov4arka e ot- развъдник за белгийски овчарки - малиноа "EVMOLPIA MALINOIS",e vzexme siq kogato be na 45 dena i da 4ukam na darvo ve4e e na tri godini i polovina,i mnogo siq obi4ame,vidqx kak pri na6iqt veterinar doide jena razplakana i v racete si darje6e edno malko sladko 4ixuxua-bila go kupila ot zoomagazin no na 4-den sprqlo da se xrani ,i posle razbrax 4e umrqlo,napravo e gadno .....sled kato si obi4am ku4eto ,zna4i 4e i malkite i obi4am kak da dopusna 4e trqbva da im se slu4i ne6to-ni6to 4e gi prodavam 4e nali te sa na moita princesa ,a i po princip az mnogo obi4am ku4etaОтговорОтговор с цитат
  • 02.11.13 02:27#6Anfaris KingAnfaris KingНовакРегистрация: 18.08.14Град: ВарнаОтговори: 1от: Търговия с болни кученцаКогато някъде се продават постоянно нови и нови кученца от смесени породи това е знак, че там постоянно постъпват кучета от различни места. Транспортирани, различно отглеждани, малки, големи .... Често дори и здраво да е било кученцето щом е било контактно с някое болно и след това при новите стопани се разболява веднага. Може даже да го вземете болничко и да не разберете.

    Важно е веднага да отидете при ветеринар и да обезпаразитите вътрешно и външно кученцето, да му се измери температурата и ако има съмнения за проблем веднага да го върнете. Уведомете продавача ако има проблеми или веднага върнете мъничето.

    Лицензираните развъдници обикновено предлагат с кученцето рекламен подаръчен комплект с храна от фирмата , с която имат договор. Този пакет е напълно безплатен и е за всяко кученце. Всяко кученце е с родословие(вписани 4 поколения назад) , европейски паспорт, нужните ваксини и микрочип.
    Развъдниците дават съвети в отглежданетои желаят да държат контакт с новите стопани и в бъдеще.
    Все пак има и фалшиви развъдници затова щом се ориентирате каква порода кученце ще търсите проверете за лицензиран развъдник, вижте работата му, кученцата, които са произвели.
    Всяко кученце заслужава добър и любящ стопанин
    ОтговорОтговор с цитат
  • 18.07.14 02:26#7КонстантинКонстантинНовакРегистрация: 01.02.13Град: СофияОтговори: 1от: Търговия с болни кученцаВ този развъдник са абсолютни мошенници! Закупих от тези търгаши женски руски той териер на 2 месец, за който заплатих съсъ 100 лева по-скъпо защото бил бял. Получих го преди десетина дена посреднощ с техен куриер и на другия ден, като го огледахме на светло се оказа мъжки и с овредено ляво оченце. Продавача гн. Владимиров се държа абсолютно арогантно, като му се обадих и заяви че не му пука какво става, след като съм приел кученцето. Кученцето претърпч вече две операции на окото и се надявам да се оправи. Моя съвет е да избягвате този лъжец.ОтговорОтговор с цитат