Grad.bg»Форум»Котки»Осиновете коте

Осиновете коте

  • 29.06.12 09:51#1ДаниДаниНовакРегистрация: 29.06.12Град: ВладаяОтговори: -Осиновете котеКотките са подходящ приятел не само за децата и младите. Казват че за възрастните хора най-тежки са самотата и депресията. То едното може да доведе до другото. Едно котеце може да избави човек и от двете. Малка, пухкава, мъркаща душица, която търси топлинка и закрила, гали се, свива се на геврече до тебе да ти прави компния. Тича да те посрешне като отвориш варатата, и ти се гали в каката, с което те „запазава за себе си”.

    Има толкова бездомни котета по кварталите, които чакат някой да ги „осинови”. Приберете в дома едно такова „сираче”, почистете го, нахранете го и ще ви стане другарче за винаги.

    Аз имам две такива в дома си и просто нямам думи да ви кажа каква голяма радост те са в живота ми.

    Мойте са две братчета. Майка им беше бездомна котка. Аз ги взех когато бяха на 3-4 месеца. Много бързо свиканаха с домашната обстановка. Много бързо се научиха да ходят в съндъчето. За 15-20 минути ги тренирах да сядат и да чакат послушно докато им проготвя хараната. Котките са умни животни и могат лесно да се тенират. Трябва само малко постянство.
    ОтговорОтговор с цитат