Бедната Германия

  • 07.08.12 08:37#1Апостол АпостоловАпостол АпостоловНовакРегистрация: 11.06.12Град: СофияОтговори: 1Бедната ГерманияБЕДНАТА ГЕРМАНИЯ- ФАКТИ И ДОКУМЕНТИ

    Медиите съобщиха, че хиляди българи отново се натискат да работят и живеят в Германия. Знайно е, че в България от липса на простаци, тъпанари, чуждопоклонници и родоотстъпници не можем да се оплачем. Някои от тези простаци имат освен това съветски часовници, които са спрели още преди промените. Тези нещастници продължават да мислят, че Германия е една богата страна, в която несметни богатства очакват навлеци като тях. Да, ама не! Запознайте се с няколко данни на немския статистически институт (Statistisches Bundesamt):

    • В Германия всяко четвърто дете расте ПОД границата на бедността.
    • 800 000 немци се изхранват в кухните за бедни.
    • Над 500 000 нямат изобщо банкови сметки, за кредитни и дебитни карти да не говорим.
    • Над 10 милиона трудещи се немци имат БРУТЕН доход от 834 €. А данъкът общ доход в Германия възлиза на цели 48, 5 %!
    • Повече от 50% трудещи се имат БРУТЕН годишен доход от 23.000 €. Това са по- малко 1.251 € месечно (нето).
    • Според пенсионната служба немските пенсионери получават средна пенсия от 477 € .
    • Близо 2 милиона немци със свободни професии живеят под границата на бедността.
    • Над 30% от адвокатите, архитектите и журналистите живеят с по- малко от 1.250 € на месец.
    • Най- ниската работна заплата е паднала от 1995 до 2008 с цели 14%.
    • 7, 3 милиона немци са затънали в дългове
    • В Германия има близо 3 000 000 безработни.

    Медиите цитират министерството за масова бедност (да, и такова министерство има в Германия и то се нарича Bundesministerium fuer Massen- Armut und Sozialabbau), според което 26 % от немците живеят под линията на бедността! Една бърза справка ни осведомява, че у нас 21 % от хората живеят под тази линия на бедността. И това са, както всички много добре знаем, предимно хора от малцинствата.

    Официалната граница на бедността в Германия е 781 € на месец (нето). Немците са много, много по- бедни, отколкото изглежда на пръв поглед, защото 92 % от тях, ЗА РАЗЛИКА ОТ НАС, не притежават жилища! Това означава, че от тези мижави 781 € те трябва да плащат и наеми! На всичко отгоре цените в Германия са от два до пет пъти по- високи от цените в България.
    За да завърша: в наши дни се смята се, че всеки немец, който получава между 782 и 1047 € на месец (нето!), се намира под линията на бедността. Казано другояче, всеки четвърти немец е бедняк!
    Не мислете, че останалите немци са цъфнали и вързали. От четирима трудещи се трима получават по- малко от 1800 € нето. Не забравяйте, че по- голяма част от тази сума отива за наем! Като се има предвид, че един билет за рейс струва 2 €, кутия цигари- 5 €, килограм хляб- 2- 3 евро, една бира- около 1, 5 €, а едно кафенце 2- 3 €, става тя една… Мътна и кървава!

    Искате ли да отскочим и до прехвалената страна?... В Америка има много повече бедняци, отколкото нашего брата предполага. Според едно актуално изследване близо 48 % от всички американци живеят под линията на бедността! Мисля да спра дотук, защото може да ме обвинят в левичарски, неокомунистически пристрастия. На нашите емигранти пожелавам късмет, защото той ще им е много, много необходим.

    Тези нашенци са всъщност достойни за съжаление. Като си спомня какъв гурбет ставаше преди промените! Хиляди българи работеха тогава в арабския свят. Аз бях един от тях. Само за една година спестявах 5 000 долара, които с лекота се превръщаха у нас в 20 000 лева.

    Точно толкова струваше по онова време един тристаен апартамент! Едно такова жилище струва сега около 100 000 долара. Нито един съвременен емигрант не може дори да мечтае за такава сума. Така е то – гювечът свърши! Туй то. Толкоз. Точка!

    АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
    ОтговорОтговор с цитат
  • 18.08.12 06:23#2бай Ганьобай ГаньоНовакРегистрация: 18.08.12Град: ВарнаОтговори: 1от: Бедната Германия


    Уважаеми господин Апостолов,


    Не знам откъде черпите тази информация за Германия но искам да ви кажа че аз живея там и ще ви дам няколко прости примера за бедната Германия.Средната работна заплата по мои наблюдения е 1400€ чисто.

    Германия

    хляб 0.50€ Вярно е че цяла Европа е в голяма криза
    нафта 1.40€ но такава мизерия като в България няма
    бензин 1.45€ дори и при Аборигените.Като цяло облика
    месо свинско 4.00€ на България е доста модерен но хората
    домати 1.00€ живеят много под прага на бедността.
    краставици 0.70€ Цяло геройство да оцелееш в България
    сирене 4.00€ да не говорим да отгледаш деца.
    картофи 0.40€
    прясно мляко 1.00€
    кисело мляко 0.50€
    четиричленно семейство
    ток 50-60€

    В Германия медицинските грижи на осигурените лица са абсолютно безплатни и на много високо ниво включително и сложни операции.Не осигурени са само някои имигранти но даже и те получават медицински грижи без проблем. А в България ще те оставят да умреш без проблем.Лично съм го изпитал.
    Как да бъда родолюбец?Направи си сам преценка и се замисли сериозно по въпроса.

    С уважение бай Ганьо
    ОтговорОтговор с цитат
  • 21.08.12 09:29#3EliNoraEliNoraНовакРегистрация: 02.04.11Град: ВарнаОтговори: 11от: Бедната ГерманияУважаеми г-н Апостолов!
    Прочетох много внимателно написаното от Вас. С цялото ми уважение за положение към вас старателен труд, но не съм съгласна. Живея в чужбина, не защото в Бг ми е лошо, а защото ми е мизерно! В други ден ми се налага да се върна и ме втриса още от сега, че проблемите започват още от летището. като циганските мутри, които си предлагат таксиджийските услуги, мръсните рейсове, вмирисаната автогара, раздрънкания, мазен от всички страни автобус до Пловдив. Че и си е скъпичък, защото климатикът е две мижави вентилаторчета на тавана............нацупената физиономия на шофьора, обезателно осмърдена с цигари..........е, извинявайте, ама в бедната Германия тези неща ги няма.
    Колкото до беднотията - вижте дали цели германски фамилии се изнасят за Бг? Обратно, ние наводнихме от всички страни Германия, че и развалихме живота на хората. Защото аз много добре знам какво беше Германия в годините, когато съм живяла там като дете и после когато нашите кандидат-емигранти спяха по парковете заедно с колите си, ходеха на тоалетна в детските къщички на детските плащадки, колкото се можеше цапаха и си миеха краката, или директно къпеха в шандравана пред Дрезденския музей!За кражбите по вилите. къщите, колите и магазините - не говоря. И пак БЕДНАТА ГЕРМАНИЯ много ни изтъпя, имат много мека политика към нас! Разбира се, аз много силно вярвам, че нашият президент, сегашен, се е отличавал от тази хорска вълна, защото той е изключение на природата. :y: Въобще няма просещи германци, натурални, обратно това са боклуците на Бг и другите "европейски" бивши комунистически републики. Нека аз имам техните заплати или пенсии в Бг, но с техните намаления на дрехи, ХРАНА, и други стоки, които са всекидневни и са мноооооооого КАЧЕСТВЕНИ, а другите глезотии мога да ги пренебрегна. Но Бг и това го няма. Ядем боклуци, обличаме с китайски парцали и втора употреба дрехи, мизерия до шия и ЕВН само чака и час закъснения да не се плати тока и дере кожа за да го включи само сещу 20 лв. :x: :x: :x: :x:   ТОВА В ГЕРМАНИЯ ГО НЯМА! А ако го има - покажете ми къде е! Аз ще се постарая да ви отговоря!
    И във всички случаи, в заключение ще добавя - Предпочитам БЕДНАТА ГЕРМАНИЯ пред още по-бедната БЪЛГАРИЯ!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 12.10.12 01:50#4емил русевемил русевНовакРегистрация: 27.07.11Град: -Отговори: 1от: Бедната ГерманияГоркият г-н Апостолов,още си харчи сигурно от спестените през комунизма парички и не е излизал от Бг от тогава,а истината е очевадна,дано му стигнат,че "бедната" Германия надали ще го приеме!! ps: ОтговорОтговор с цитат