АСТРОЛОГИЯ И ВЯРА

  • 28.10.12 05:28#1Апостол АпостоловАпостол АпостоловНовакРегистрация: 11.06.12Град: СофияОтговори: 1АСТРОЛОГИЯ И ВЯРА МЕЖДУ НАУКАТА И СЛЯПАТА ВЯРА

    Мнозина са ми задавали нелепия въпрос, дали, видите ли, вярвам в астрологията. Не може да вярваш в химията, в биологията, в математиката. Защото това са научни дисциплини, които боравят с точни факти и данни и нямат нищо общо с вярата.
    Астрологията е също така една древна научна дисциплина, но нерядко можете да чуете изявления от рода на: „Аз вярвам в астрологията.” И смешно, и жалко… Защото вече хилядолетия наред човечеството е изправено пред един глобален проблем. Милиони хора са се колебаели и все още се колебаят по кой път да поемат- по пътя на познанието и точната наука или по пътя на сляпата вяра.

    Как стоят нещата с вярата и астрологията в САЩ? Наскоро стана ясно, че 82 % от пълнолетните граждани на Америка вярват в Бог. Това сочат резултатите от социологическо проучване, публикувано във в- к. "The Financial". Изданието отбелязва, че аналогични резултати е имало през 2005 г. и 2007 г.

    Освен това 76% от американците вярвали в чудеса, 75 % - в рая, 73 % - в това, че Исус е син Божи. 72 % от американците вярвали в ангелите, 71 % - в живота след смъртта, а цели 70 % - във възкресението на Христос.

    61% от анкетираните са заявили, че вярват в ада, а 60% - в дявола. Дотук добре… Има обаче и още нещо… Излиза, че в теорията на Дарвин вярват 45 % от запитаните, в НЛО - 32%, в астрологията - 26%, а в прераждането - 20%.
    Да се смееш ли, да плачеш ли?...

    АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
    ОтговорОтговор с цитат