Grad.bg»Форум»Здравословен живот»Най-простите, ефективни и евтини методи за подобряване на здравето!

Най-простите, ефективни и евтини методи за подобряване на здравето!

  • 27.12.12 11:44#1Георги НиколовГеорги НиколовНовакРегистрация: 27.12.12Град: СофияОтговори: 2Най-простите, ефективни и евтини методи за подобряване на здравето!Споделям опит от моето 30 годишно търсене на изключително достъпни, прости, относително бързи и безопасни начини за оформяне на тялото и подобряване на здравето. Ще ги степенувам според въздействието, което съм изпитал, използвайки ги.

    Първият, безспорно най-ефективният метод е
    въздействие върху някои точки от човешкото тяло, чрез мокса, или простото им намазване в точно определено време, с мазила от съответният вид: "горещи" или "студени". Тук , особено въздействащо е влиянието върху акупунктурните точки, намиращи се на ушната мида, и такива на предната част на лицето. Третирането им води до страхотни ефекти за активиране на оздравителните процеси в определени органи. Направо думи нямам! Но всичко това само и единствено в точно определено време от денонощието, а също и в зависимост от циклите на луната.
    Методът е добър и за оформяне на тялото, вкл. отслабване, или напротив, натрупване на маса.

    Второ:
    Дишане, когато усещаш процеса на дишането като отделен и независим от твоята воля. Това в йога е описано много добре, но е относително по-трудно за осъществяване, макар че като човек си даде зор и упорства, го овладява.
    Ефекта му е гарантиран, доколкото успокоява и премахва умората много бързо, прави човек спокоен.
    За да стане това обаче, преди всяко дишане, обикновено сутрин, аз дълго тренирах промиване на носа с воден разтвор от сода бикарбонат и сол.Това на йонически език се казва "нети", и след редовно правене, носът въобще се почиства от секрети, т. е. по- малко секретира.

    Трето:
    използване на тибетски гъби.

    Четвърто:
    редовно пиене на малки дози от пчелен прашец и нектар от определени видове цветя.
    b
    Ще се радвам, ако някой сподели нещо, или коментира.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 18.10.13 09:25#2Георги НиколовГеорги НиколовНовакРегистрация: 27.12.12Град: СофияОтговори: 2от: Най-простите, ефективни и евтини методи за подобряване на здравето!Прав си за редуциране на теглото !
    Здравен навик !

    Но това е трудно, а и човек иска да види ефект от сваляне бързо. Нужно е да се окуражи малко. Затова са и методите с помощни средства за отслабване.
    Освен това, дадени затлъстявания са свързани с болести - например т. н. затлъстяване от повишаването на захарта.
    Нива от 9 - 10 дори 8 степени автоматично водят до надебеляване при повечето хора!

    А захарта, за съжаление не се лекува с здравен навик. Трябва "бръкване" в софтуера на тялото, трябва излекуване с природни лекарства на болестта.
    Няма друг начин.

    От моите методи по - горе, използването на тибетски гъби е оптимален метод за лечение на диабет. поне няколко хора, мои близки опитаха и нивата им на захар спаднаха. Поотслабваха малко, но тук, както казваш трябва ВЕЧЕ да се приложи, да се установи здравен навик на хранене.
    ОтговорОтговор с цитат