Grad.bg»Форум»Технически Въпроси»Коя микрослушалка да избера

Коя микрослушалка да избера

  • 06.01.16 03:00#1dimityrdimityrНовакРегистрация: Град: СофияОтговори: -Коя микрослушалка да избераАко се питате коя микрослушалка е: най-добра, най-хубава, най-подходяща, най-невидима, най-неуловима или най-незабележима? То тогава попаднали сте на правилното място.

    Нека забравим за момента трансмитерите с bluetooth или без блутут (всякаквите: огърлици, часовници, химикали и тн.) Най-напред ще си изберем слушалката и после трансмитера (защото не всички трансмитери работят с всички слушалки).

    За да разберем коя микро слушалка най-добре отговаря на тези критерии, трябва да си отговорим на следните въпроси:
    1- Въпрос: С каква слушалка ще ми е най-комфортно такава, която пада на тъпанчето или такава, която влиза в навътре ушния канал?
    За да отговорите на този въпрос, първо трябва да знаете, че най-общо микрослушалите се делят на: Магнитни и пластмасови мини слушалки. -магнитни микрослушалки :

    Те падат на тъпанчето и са най-малки като размер, в най-общия случай около 2мм . От своя страна и те се делят на различни видове.

    Плюсове:

    - 1000% невидима, дори и с луша да ви гледат в ухото няма как да се видят.

    - Няма как да се чуе от страни, дори да сте прекалили много със силата на звука.

    Минуси :

    - По-тих звук от пластмасовите слушалки.

    - При по продължителна употреба поради силата на електро-магнитната индукция в близост до главата ви,понякога се наблюдава главоболие. Особенно със самоделно направените модели в някое мазе работещи на средно 9v до 27v (това е доста силно и не полезно за здравето магнитно поле) от предприемчиви джигити, магнитното поле генерирано от 27v около врата ви пшочти със сигурност например все пак, ако ви харесва цената и не ви се отделят повече финанси и ние предлагаме такива модели слушалкина супер "промоционални цени" , но за щастие има нещо найстина по-качествено работещо не на 9-27v, а едва на на 3.7v и то без външни обемисти 9v батерии с по-тънак и незабележим кабел на почти на същата цена (понякога и по евтин зависи с къде сравнявате цените) или даже без кабел кабел към телефона има и още по-напреднали модели без никакви кабели или GSMи като този модел.

    - Може да се получи моментна болка при слагане или вадене на магнитната микрослушалка, особенно ако магнитата слушалка не се извади по правилен начин от ухото или се сложи неправилно. (очаквайте скоро статия как да стане това)

    - 5-10% от хората така и не успяват (или просто нямат нерви да напаснат магнита)да си поставят магнита правилно на тъпанчето така че да чуват добре. Причината е, че формата и размера на всеки ушен канал е уникална за всеки човек, както пръстовия отпечатък и магнита не може да се закрепи добре на тъпанчето, така че да се чува добре. При повечето хора около 50-60% магнита като се пусне в ухото си пада направо, при другите 30-40% от хората магнита след като е паднал в ушния канал трябва енергично, понякога мнго енергично да се разстресе главата към посока на падане на магнита в тъпанчето, може леко да се издърпа и разклати ушната мида за да се поупъне леко кожата и чак тогава магнитната слушалка пада на тъпанчето. Възможно е и тъпанчето да е замърсено с ушна кал от прекалено чистене на уши с клечка,много хора се заблуждават че клечките за уши чистят ушната кал, но всъщност голяма чат от нея я бутат обратно на вътрее понякога няма как, но и аз да си кажа моето сега се продават специални спрейове за чистене на ушна кал(нямам много опит, но определено хората са доволни) потърсих в интернет и намерих ето този (линка е примерен нямам опит с конкретния продукт за почистване).

    - Ако имате сериозни проблеми с ушите или в частност ушен канал или тъпанче не препоръчваме да полвате магнитни микро слушалки и не бихме ви и продали такива ако ни кажете за този проблем без да сте се консултирали с лекар. В този случай нямате право на избор можете да ползвате само микро слушалка пластмасова (този вариант според мен е най-добрия в повечето случай дори да нямате посочения проблем с ушите).

    - Притеснение: повечето хора когато слагат за първи път се притесняват, че няма да могат да си извадят магнитната слушалка от ухото поради твърде малките и размери. До сега не ни се е случвало да не можем да извадим магнитна слушалка от нечие ухо, имаме опит повече от 6 години и в тази сфера и не сме имали сериозен проблем от подобен характер. Все пак да подчертая, че отговорноста при слагането на магнитна слушалка си я носи единствено и само няйния ползвател, не съм лекар, но според мен слагането на парче метал върху нежното тъпанче дебело колкото вестник (е обикновенно е малко по здраво) не е най-доброто, което човек може направи за своето тъпанче. Малко съм краен с последното изречение, но това си е мое мнение и не мисля, че трябва да го крия, въпреки антирекламното послание .

    - Друг евентуален негатив е, че при падане на слушалката в тъпанчето ухото леко заглъхва (чувството е все едно ви е влязла вода в ухото) и не чувате така добре хората около вас, доста хора си слагат и двата магнита в двете уши и нямат никакъв проблем с това, че се чува малко по тихо какво се говори около вас.

    Като заключение отностно магнитните слушалки мога да обобщя: магнитните слушалки са 1000% невидими, ползвателите им обикновенно са много доволни но имат и известни минуси като: леката моментна болка при слагане и вадене, заглъхналото ухо по време на употреба. Друго което се е случваломного рядко е да има оплаквания е шум в ухото след употреба от няколко минути до 1-2 часа много рядко цял ден (ефекта е като след дискотека, това е породено от миро вибрациите на магнита на повърхноста на тъпанчето) след това ефекта отминава. И да завърша с още един плюс: магнитните микрослушалки почти не се влиаят от други устройства с усилвател в близост.
    Източник http://qko.bg/%D0%A1%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%BC%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%B8-%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5/%D0%9A%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%88%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0
    ОтговорОтговор с цитат