Златоград - Татул - Каменна сватба - Перперикон - 2нощ.закуски

Златоград - Татул - Каменна сватба - Перперикон - 2нощ.закуски
 • 1. Снимка на Златоград - Татул - Каменна сватба - Перперикон - 2нощ.закуски
 • 2. Снимка на Златоград - Татул - Каменна сватба - Перперикон - 2нощ.закуски
 • 3. Снимка на Златоград - Татул - Каменна сватба - Перперикон - 2нощ.закуски
 • 4. Снимка на Златоград - Татул - Каменна сватба - Перперикон - 2нощ.закуски

Търговец

 • Населено място:Варна
 • Дата на публикуване:21/11/2016
 • Номер на обявата:1025951
 • Подател:Нирамар Травел
 • Телефон:0898829968
 • Skype:-
 • Уеб Страница:www.niramartravel.com

Описание

 • Сподели
 • Любими
 • Принтирай

Златоград – Татул – Каменна сватба - Перперикон

Програмата се осъществява от: * Добрич, Варна, Бургас

2 нощувки със закуски

Дати на отпътуване : 07. 04 – 09. 04. 17

Маршрут : Варна – Бургас - Златоград – Татул - Перперикон - Бели пласт - Бургас - Варна

1 ден - Варна – Златоград – Татул - Кърджали
Отпътуване рано сутринта по маршрут – Хасково – Кърджали – Златоград. Пристигане в най – южния град на България. Посещение на Етнографски ареален комплекс – Златоград. Уникалният Етнографски комплекс - Златоград ни представя как е изглеждало селището преди повече от 150 години – хубавите големи бели къщи, кръглите комини, прохладните чардаци, слънчевите стаи с много прозорци, а на приземния етаж, точно към уличката - работилницата или дюкяна. В деветте занаятчийски работилници на Комплекса се изработват сувенири от местни естествени материали. Майсторките в Терзийска работилница шият ризи от ръчно тъкано кенарено платно, обшиват облеклата с гайтани, изплетени в работилницата на Комплекса. В Тъкачната работилница майсторката работи на 100 - годишен хоризонтален стан. Дърворезбарят майстори геги, резбовани тавани, сувенирни магаренца, инкрустирани лъжици и яйца с метална нишка, солнички, дърворезбени съдове, пластики и т. н. Свободно време за разходка и запознаване и с останалите 6 работилници, възможност да посетите най - старата църква в Родопите - Успение Богородично - построена през 1834 год.
Отпътуване за Татул. Комплексът се състои от древно езическо светилище и средновековна крепост. Смята се, че светилището е от ХІІ в пр. н. е. Татул освен светилище за пренасяне на жертви на древните тракийски божества съвсем сигурно е бил и средище за наблюдение на изгрева и залеза на Слънцето в определени дни от годината. Разглеждане на светилището. Вечеря и нощувка в района на град Кърджали.

2 ден – Кърджали – Перперикон – Каменна сватба
Закуска. Посещение на най - големия мегалитен ансамбъл на Балканския полуостров - Перперикон, състоящ се от четири основоопределящи части – мощна крепостна стена, акропол, дворец, северно и южно предградия. Свободно време. Посещение на каменната сватба. Тя се състои от фигури с височина до 10 метра, наподобяващи хора, животни и други. Тази група е разположена на площ от близо 50 декара. Интересна е легендата, която разказва за обичаите в древността - Когато тръгнела сватбата, всеки, който зърнел лицето на булката, се вкаменявал. Така при една сватба духнал вятър, отвял воала, скриващ лицето на булката, и всички сватбари били вкаменени на мига! Интерес представлява и това, че самите фигури не са едноцветни. Това се дължи на наличието на различни метални оксиди. Посещение на природния феномен Каменните гъби село Бели пласт. Скалните образувания с формата на гъби са изваяни в риолитови вулкански туфи. Розовият цвят се дължи на минерала клоиноптилолит, а сините и черните петна са от манганови конкреции. Зеленикава багра идва от минерала селадонит. Самите скали са високи до 2, 5 - 3 m.
Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден – Кърджали – Кабиле - Бургас - Варна
Закуска. Отпътуване за античния град Кабиле край Ямбол. Кабиле възниква към края на ІІ хил. пр. Хр. край голям култов център на възвишението Зайчи връх. През античността градът е бил важен икономически и културен център в Югоизточна Тракия и Долна Тунджа. Отпътуване за Варна.

Отпътуване от : Цена на човек в двойна/тройна стая

Варна - 125 лв
Бургас - 115 лв

Пакетнaта цена е в лева на човек и включва:
• транспорт с лицензиран автобус
• 2 нощувки със закуски
• медицинска застраховка за лица до 65 год.
• Екскурзоводско обслужване
• Посещение на Златоград, Татул, Бели пласт, Перперикон, Кабиле

Цената не включва:
- входни такси за посещаваните туристически обекти
- разходи от личен характер

Приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
Перперикон – 3 лв. Татул – 3 лв.
Етнографски ареален комплекс – Златоград – 2 лв.

Забележка:
• Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти описани в програмата без това да ощетява туристите.
• Всички упоменати часове са ориентировъчни и ще търпят промени в хода екскурзията.

Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за
съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина или само /за екскурзии в България/ - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
Начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най - късно до 5 дни преди датата на отпътуване
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи
Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 5 дни преди датата на отпътуване

НираМар Травел ООД има сключен договор по чл. 97, ал. 1 от ЗТ застраховка ‘Отговорност на Туроператора’ с Групама Застраховане ЕАД. Сертификатът към застрахователната полица е с № 7500160000472

.

Други подобни обяви

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Другите търсят още

niramar
 • niramar
 • Регистрация02.02.16
 • Последно активен28.03.17
 • Населено мястоВарна