Акациеви колове

Разгледайте актуални безплатни обяви за Акациеви колове в Град.бг.

Категории

  • (5)

Населено Място

Всички

Цени

  • (5)

Вид на Обявата

  • (4)
  • (1)
5 Обяви за Акациеви колове
  • най-нови
  • най-популярни
  • най-евтини
  • най-скъпи
Tursq Akacievi Kolove
Tursq Akacievi Kolove
Търся Акациеви колове с дължина 3. 50м до 4ри метра и дебелина от 12 см....
Момчилово
Ново
-
Продавам Акациеви колове зе ограда
Продавам Акациеви колове зе ограда
Продавам 3000 бр. акациеви колове с дължина 2. 30 м и с диаметър 13 см. Омаслени и заострени в основата....
Враца
Втора употреба
-
Продавам акациеви колове
Продавам акациеви колове
Акациеви колове кръгли 2. 30м. х 8 - 12см. Акациеви колове четириъгълни 1. 00м. х 30см. х 30см....
Кубрат
Втора употреба
-
Продавам Акациеви колове за ограда или лозови насаждения
Продавам Акациеви колове за ограда или лозови насаждения
Продавам Акациеви колове подходящи за ограда или лозови насаждения....
Анонимен
Ново
4 лв
Акациеви колове (салкъмови)
Акациеви колове (салкъмови)
акациеви колове(салкамови колове)дължина по желание на клиента, цена по договряне, ако желаете заповядаите на място...
Трявна
Ново
1 лв

Акациеви колове /кратко описание/

Коловете от акация са особено търсени от лозари, в строителството и др. Сфери. Интересът към акациевите колове не е случаен или плод на каприз, той е продиктуван от качесвата им. Акациите, познати у нас и като салкъми, са прасти и дървета от семейство Fabaceae. За първи път те са описани от Карл Линей в Африка през 1773 г. Едно от предимствата не тези дървета е, че те растат много бързо, достигат на височина до 25 м, диаметър на стъблото - 1.2 м и възраст до 100 години. Но сред най-ценните им качества е това, че дървесината на акацията гние изключително трудно и на открито може да издържи до 80 години.

Акациевите колове са сред най-често използваните като подпори на лозови масиви именно защото гният изключително трудно. Дървесината, от която се изработват коловете от акация, има тясна жълтеникавобяла до светложълта беловина и ядро с жълтозелен до кафявозелен цвят. Цветът на акациевите колове не се задържа дълго, защото под въздействие на атмосферните условия и слънцето постепенно се променя и потъмнява. Може да познаете свежо отсечената акация по специфичната миризма, която отделя непосредствено след отсичането на дървото.

Акациевите колове по правило не се импрегнират, защото дървесината на акацияна е плътна и импрегнирането е трудно заради запушването на съдовете. Препоръчва се да изберете добре изсушени акациеви колове, защото суровият акациев материал лесно може да се поддаде на деформация или да се напука. Най-подходящият метод за изсушаване на акацията, преди да бъде разбичена на акациеви колове, е атмосферното сушене или камерно сушене, но при правилен избор на режим и температура. След изсушаването специфичната миризма на дървесина изчезва.

Коловете от акация се предпочитат, защото имат отлични механични показатели на твърдост, които съответстват на тези на дъба и дори го надминават. Освен това акациевите колове се отличават с високи стойности на якост, натиск и опъване, както и с висока еластичност и коравина. И въпреки сравнително високата си твърдост, акацията се поддава лесно са обработка и може да се полира отлично.