Ангорска Котка

Разгледайте най-новите оферти за Ангорска Котка в Град.бг.
2 Обяви за Ангорска Котка
  • най-нови
  • най-популярни
  • най-евтини
  • най-скъпи
Турска АНГОРСКА котка единствена порода която не се скуби
5
Турска АНГОРСКА котка единствена порода която не се скуби
Турска АНГОРСКА котка (единствена порода която не се скуби) - - първокласни " ВИП" котета от развъдник...
150 лв
Турска ангорска котка
Турска ангорска котка
малко любвеобвилно коте от порода турска ангорска котка с чистокръвни родители с различни очички. има хигиенни...
Анонимен
София
Ново
280 лв

Ангорска Котка /кратко описание/

Ангорска котка (турска ангора) е една от най-атрактивните породи котки. Има пухкава космена покривка, която е достатъчно дълга, за да бъде използвана за изработката на дрехи. За разлика от персийската котка нейната козина няма подкосмена покривка и няма нужда да я четкате всеки ден, за да я запазите лъскава.

Днешните ангорски котки са се появили в Англия, след като древните ангори на практика изчезнали. Ангорките са много разноцветни в окраската си – има ивичести, костенуркови и сиамски типове. Най-разпространена е турската ангора с чисто бяла окраска, която е селектирана в Анкара, Турция.

Да имаш ангорска котка за домашен любимец и същевременно предизвикателство и щастие. Ангорката лесно се приспособява към новия си дом, много е умна и се подава на дресировка. Същевременно тя е дива, любопитна и много енергична. Обича да се катери, да се закача, да мяучи и мърка, разбира се добре с децата. Добре е да четкате ангорката си поне два пъти седмично, за да поддържате козинката ѝ мека като коприна.