Бретон Шпаньол

Открийте актуални оферти за Бретон Шпаньол в Град.бг.
39 Обяви за Бретон Шпаньол
  • най-нови
  • най-популярни
  • най-евтини
  • най-скъпи

Бретон Шпаньол /кратко описание/

Бретон шпаньол или както е точното му наименование Бретански шпаньол (на френски: Épagneul Breton, на бретонски: Brittany Wiegref) произхожда от провинция Бретан във Франция. Тази порода ловни кучета може да бъде срещната и под имената еспаньол бретан, бретан, американски бретан и бретански пойнтер. Типичният бретон шпаньол изключително много прилича на пойнтер или сетер. Селектирани са през 19 век, като първият стандарт за породата е приет през 1934 година.

Бретон шпаньолът е средно голямо куче с плътна мека козина, която може да е права или чуплива. Стандартните окраски за породата са в червеникавокафяво и бяло, светлокафяво и бяло, бяло и светлокафяво. Има характерни клепнали уши, които се спускат от двете страни на главата и будно изражение. Бретан шпаньолите са високи около 45-55 см и тежат 12-18 кг.

Кучетата от тази порода са верни, интелигентни и щастливи,лесно се поддават на тренировка и обичат да са в човешка компания. Имат много чувствителен характер и независим дух, обожават децата и от тях стават както страхотни пазачи, така и приятни домашни компаньони. Нуждаят се от ранна социализация за да преодолеят природната си стеснителност.