Вълнисти Папагали

Разгледайте актуални обяви за Вълнисти Папагали в Град.бг.
50 Обяви за Вълнисти Папагали
  • най-нови
  • най-популярни
  • най-евтини
  • най-скъпи

Вълнисти Папагали /кратко описание/

Вълнистите папагали са малки папагали от семейство Платицерсини. Те обитават по-сухата част на Австралия, където се преживяли последните пет милиона години. Вълнистите папагали предпочитат да живеят на ята в полупустинни и степни местности, на могат да се отглеждат и в домашни условия, като при добри грижи и правилно хранене могат да живеят до 15 години. Неголемите им размери, весел характер и приятна компания правят вълнистите папагали предпочитани от мнозина домашни любимци. Вълнистите папагали са верни и лоялни приятели, които сприятелят ли се веднъж със стопанина си, му остават верни до края на живота си. Но вълнистите папагали са предпочитани от мнозина не само защото са приятна компания, а защото лесно могат да се научат да говорят, да пеят, да копират различни звуци и др.

За да се радвате дълго на компанията на вълнистия папагал, трябва да положите добри грижи за него. На първо място трябва да му осигурите просторен дом. Клетката не бива да е на пряка слънчева светлина, трябва да бъде допряна до стена и да е на завет, далеч от въздушни течения. Самата клетка не бива да бъде прекалено малка, не се препоръчват клетки тип замъци или такива, които напомнят на висящи цилиндри. Най-подходящата клетка за вълнистите папагали е правоъгълната клетка, в които те ще могат спокойно да размахват крилете си. Не бива да забравяте и да го пускате поне веднъж дневно, за да се разхожда за час или повече из стаята.

Вълнистите папагали търсят компанията на стопаните си, затова е препоръчително да поставите клетката във всекидневната, където членовете на семейството ще прекарват най-дълго време. Оставени сами, птичките скучаят и униват. Храната на вълнистите папагали трябва да бъде разнообразна и балансирана, която да им осигурява оптимално количество витамини и минерали. От време на време може да разнообразявате менюто им с парченца плодове. В никакъв случай не бива да им давате магданоз, авокадо, развалена храна, стайни растения, шоколад, хляб и др. Подходящите храни за вълнистите папагали са моркови, ябълки, както и марули, които птиците смятат за деликатес. При добри грижи и късмет вълнистите папагали могат да живеят 15 и повече години в домашни условия.