Диви Прасета

Прегледайте най-новите безплатни обяви за Диви Прасета в Град.бг.
3 Обяви за Диви Прасета
  • най-нови
  • най-популярни
  • най-евтини
  • най-скъпи
Продавам диви прасенца
Продавам диви прасенца
Продавам диви прасенца 40 килограмови...
Боздуганово
200 лв
продавам диви прасета
продавам диви прасета
продавам диви прасета мъжки на по година...
Анонимен
Баня
250 лв
Продавам диви прасета
4
Продавам диви прасета
Продавам 100% диви прасета. Прасетата са на 2 месеца за подробности : 0889764853...
Анонимен
200 лв

Диви Прасета /кратко описание/

Дивите прасета или дивите свине са чифтокопитни бозайници, които се смятат за родоначалници на домашната свиня. Дивите прасета са внушителни животни, които достигат дължина на тялото,която достига до 205 см и височина при холката до 120 см, но най-внушителното е теглото им, което при възрастните екземпляри надвишава 350 кг. Дивите прасета са обект на трофеен и обикновен лов и са сред най-големите предпочитаните обекти на лов от страна на ловците.

Трофейният лов и отстрел на диви прасета може да се практикува целогодишно, но груповият лов съгласно Закона за лова и опазване на дивеча за този вид се открива първата събота на октомври и продължава до втората неделя на месец януари. Съгласно регулациите груповото ловуване може да се извършва само през деня - един час преди изгрев и един час след залеза на слънцето. Изпълнителната агенция по горите следи са спазването на правилата по време на лов.

При лова на диви прасета, както и при останалите видове лов на дивеч, никой от ловците няма право да предоставя оръжието на друг ловец, дори на правоспособен такъв. Допълнително изискване при използването на гладкоцевно оръжие по време на лов на диви прасета е да не се използва сачми с диаметър над 6 мм.

При лова на диви прасета е разрешена употребата само на боеприпасни тип куршум, като преди всеки лов задължително се провежда инструктаж. Освен това преди започването на същинския ловен излет ръководителят на лова проверява за наличието на ловен билет, валидна членска карта и документ за носене на ловно оръжие. Задължение на ръководителя на лова е също да попълни разрешителното за лов на диви прасета.