Изкупуване на трюфели

Открийте най-новите оферти за Изкупуване на трюфели в Град.бг.
7 Обяви за Изкупуване на трюфели
  • най-нови
  • най-популярни
  • най-евтини
  • най-скъпи

Изкупуване на трюфели /кратко описание/

Много българи решиха, че могат лесно да се прехранват с откриване и продаване на трюфели, след като стана ясно, че няколко вида трюфели виреят и у нас. Затова те се юрнаха по планини и гори, да търсят находища от трюфел, с идеята да го изкопаят и продадат на фирми за изкупуване на трюфели. Мнозина дори влагат хиляди левове в закупуване и обучаване на кучета за трюфели, но никой не бърза да се хвали после с резултата от обучението им.

Една от причините у нас да не може да се забогатее от трюфели е защото липсва развита мрежа от пунктове за изкупуване на трюфели. Действително в интернет има десетки обяви от фирми за изкупуване на трюфели, но те нямат установени пунктове, изисква се време да се установи връзка с тях и още повече време да им се изпратят намерените трюфели. Трудно е да се каже със сигурност, доколко е разработен и печеливш бизнесът с изкупуване на трюфели у нас, защото и прекупвачите и продавачите не обичат да говорят за печалбите си.

Все пак е важно да уточним, че не всички намерени у нас, а и по света трюфели са годни за употреба и струват скъпо, затова не бързайте да се радвате, когато кучето ви донесе странно миришеща гъба. От всички 20 вида трюфели, които виреят у нас фирмите за изкупуване на трюфели взимат само черен летен трюфел, бял зимен трюфел, черен зимен трюфел, бял есенен и черен есенен трюфели. Цените им варират от 150 до 300 лв. На килограм, при положение, че стигнат до пункта за изкупуване на трюфели до няколко часа от намирането и изкопаването им от земята.