Линия за Производство на Пелети

Прегледайте най-новите безплатни обяви за Линия за Производство на Пелети в Град.бг.
42 Обяви за Линия за Производство на Пелети
  • най-нови
  • най-популярни
  • най-евтини
  • най-скъпи

Линия за Производство на Пелети /кратко описание/

През последните няколко години пазарът на пелети у нас претърпя динамично развитие, той като все повече домакинства решиха да преминат на този екологично чист начин за отопление. Това доведе до развитие на производството на пелети и у нас, което да конкурира вноса на пелети от Гърция и Италия. Внедряването на линии за производство от пелети се оказа сред онези дейности, по които може да се полза финансиране по европейски програми. Това даде шанс на много предприемчиви българи хем да оползотворят отпадъците от различни други производства и процеси, хем да получат оборудване срещу минимални средства и не на последно място да произвеждат енергия от биомаса, с която да захранват собствените си нужди или да я продават.

При проектирането на линия за производство на пелети трябва да се имат предвид редица фактори, за да бъде тя рентабилна. На първо място трябва да се определят наличните суровини за производство на пелети, както и възможностите им за доставка, при това на ниски цени. Комбинацията от логистика и наличие на суровини определя каква точно линия за производство на пелети трябва да инсталирате - за пелети от дървени трици, пелети от слънчогледови люспи, пелети от слама и т.н.

Когато и това вече е уточнено, се пристъпва към изборът на машини и производствена база. Линията за производство на палети се състои от няколко основни вида оборудване - белачка за кора, едра дробилка, фина дробилка, шнек за превоз на материала от фината дробилка до сушилнята, сушилня за пелета, шнек за превоз на изсушения материал от сушилнята до пелет пресата, вибро сито, транспортна лента, охладител и по желание машина за пакетиране на готовите пелети.