Папагали Жако

Открийте най-новите оферти за Папагали Жако в Град.бг.
5 Обяви за Папагали Жако
  • най-нови
  • най-популярни
  • най-евтини
  • най-скъпи
Продавам Кралско Жако
Продавам Кралско Жако
Папагала е на 7 години, женски. С документи, без cites. Продава се с две клетки....
Балчик
1 200 лв
Папагали ара и жако
7
Папагали ара и жако
Птиците са излюпени в Българя, ръчно хранени, опръстенени, с всички необходими документи, напълно социализирани...
Сливен
кв. Клуцохор
Ново
1 лв
Продавам кралско жако - говорящо
12
Продавам кралско жако - говорящо
Продавам кралско жако - говорящо Продавам говорящ папагал кралско жако със чип, на 3 години....
Анонимен
Бургас
1 800 лв
Оферта за папагали Бебета ЖАКО
3
Оферта за папагали Бебета ЖАКО
Бебета Жако на 45 дни. Регистрирани с всички документи. Цена: 1200 лв. /броя При интерес позвънете на посочения...
Разград
1 200 лв
Продава Кралско жако
Продава Кралско жако
Зоомаркет ВИП Екзотик, София, ул. Тодорини кукли 1а, продава КРАЛСКО ЖАКО, ръчнохранено бебе, с документи....
София
Ново
-

Папагали Жако /кратко описание/

Папагалите Жако са единствените представители на рода Psittacus. Те са по-известни заради факта, че са сред петте породи папагали, които най-добре миха могли да имитират човешката реч. Днес тези красиви сиви птици почти са изчезнали в природата, което затруднява и тяхното изучаване от страна на естествоизпитателите. Папагалите Жако, известни още като африкански сив папагал, са трудни за отглеждане и могат да се превърнат в истинско предизвикателство за стопани, които нямат никакъв опит в отглеждането на папагали.

Папагалите Жако е препоръчително да се отглеждат поединично. Възможно е отглеждането им по двойки, но в този случай техните стопани ще трябва да забравят да събеседват с тях. Една от най-характерните черти на папагалите Жако е, че тези перанти се привързват само към един от членовете на семейството и комуникират само с него. В компанията на други птици папагалът Жако става изключително стеснителен и започва притеснено да се скубе. Изключителната чувствителност на птицата изисква от стопаните да му осигурят подходяща и спокойна среда за отглеждане, да наложат режим и да го предпазват от резки и драстични промени. Само така ще отглеждате една доволна, спокойна и улегнала птица, която ще комуникира и говори с вас.

У нас и по света се отглеждат два вида папагали жако - Кралски жако и Того сиви папагали. Крамският жако е красива птица със сиво оперение и бяла кожа около очите, черен клюн и ярко червен аопашка. Представителите на този вид достигат до 30-33 см и тегло 350-600 г. Подобно на останалите видове папагали и папагалите жако имат нужда от много раднообразна диета. Важно е да давате на своята птица съвсем малко зърнени храни, слънчогледови семки, фъстации ядко, защото жако е склонен към напълняване. Всекидневното им меню трябва да бъде съставено от плодове и зеленчуци. За съжаление в домашна среда папагалите жако се размножават изключинелно трудно, като основната трудност е в намирането на подходящ партньор и формиране на двойка.