Пелети от слънчогледова люспа

Открийте най-новите малки обяви за Пелети от слънчогледова люспа в Град.бг.
9 Обяви за Пелети от слънчогледова люспа
  • най-нови
  • най-популярни
  • най-евтини
  • най-скъпи

Може би и това те интересува:

Пелети от слънчогледова люспа /кратко описание/

Все повече домакинства у нас сменят традиционното твърдо гориво за отопление с неговите по-екологично чисти варианти - пелети или чипс. Пелетите са твърдо гориво, което у нас, а и по света, се произвежда от отпадъци от различни видове производства - дърводобив, дървообработване и дори производство на олио. Всъщност пелетите от слънчогледова люспа се произвеждат именно от отпадъците, получени при пресоването на слънчогледовите зърна за добив на олио.

Технологията за производство на пелети от слънчогледова люспа е много подобна на онази, по която се произвеждат дървените пелети. Останките от слънчогледовите семки - слънчогледовите люспи се смилат, сушат, след което се смилат повторно, след което се пресоват, охлаждат и пакетират, за да достигнат до крайните потребители.

Издходен продукт за производството на пелети от слънчогледови люспи са остатъците от слънчогледови семки, които остават при производството на олио от маслобойните предприятия или при производството на ядки. Единствената разлика между производството на пелети от слънчогледови люспи и другите видове пелети е в разликата на процека на сушене, тъй като слънчогледовите люспи се отличават с доста по-ниска влажност в сравнение с дървените стърготини например. Именно това прави и пелетите от слънчогледови люспи изключително ефективни. Те се отличават с изключително висока плътност и ниско съдържание на влажност, поради което изгарят с много висока ефективност, която според експерти може да достигне над 97% .

Пелетите от слънчогледови люспи имат висока топлинна стойност. Един тон такива пелети се равнява като топлинна стойност на над 6 кубика обикновен дървен материал, като същевременно слънчогледовите пелети заемат много по-малко място от дървата и се съхраняват по-лесно.