Почивки в Италия

Открийте последните обяви за Почивки в Италия в Град.бг.

Категории

  • (3)
  • (1)

Населено Място

Всички

Цени

  • (1)
  • (3)

Вид на Обявата

  • (3)
  • (1)
4 Обяви за Почивки в Италия
  • най-нови
  • най-популярни
  • най-евтини
  • най-скъпи
Нова година в Генуа, Италия
3
Нова година в Генуа, Италия
CIT Hotels Britannia 3, Генуа STD room/стандартна стая Настаняване: нощувка със закуска Дати на...
София
кв. Център
299 €
Почивка в РИМИНИ със самолет ЕСЕН 2014 - Златна Италия - Варна
4
Почивка в РИМИНИ със самолет ЕСЕН 2014 - Златна Италия - Варна
Почивка в РИМИНИ със самолет ЕСЕН 2014 - Златна Италия 8 дни / 7 нощувки цена от 499 € - Дати на...
Варна
Ново
499 €
Почивка в Южна Италия със самолет от Варна - есен 2013
7
Почивка в Южна Италия със самолет от Варна - есен 2013
Неапол е столица на региона Кампания и на провинцията Неапол. Нарежда се на трето място по население след Рим...
Варна
Ново
499 €
Златна Италия за малки, големи и 55 . Римини 55 - София
3
Златна Италия за малки, големи и 55 . Римини 55 - София
Златна Италия за малки, големи и 55+. Римини 55+ с Караджъ Турс / Karaci Tours 1 ДЕН / Понеделник Среща в 04...
София
Ново
-

Почивки в Италия /кратко описание/

Има едно правило, което е валидно за всички почивки в Италия – колкото повече и по-дълги, толкова по-добре. Какво обаче трябва да знаят всички начинаещи туристи, които за първи път смятат да се осъществят своята почивка в Италия. В Италия се говори италиански и ...ами италиански. Разбира се, че можете да се опитате да се разберете с местните жители и на английски, но ще имате повече успех с обикновено ръкомахане, така че въоръжете се с разговорник и стойте на безопасно разстояние от събеседниците си. Запасете се с пари, защото местните банкомати работят с работното време на банките и има голяма вероятност да останете без средства през уикенда.

Много туристи съчетават своите почивки в Италия с възможността да си напазаруват маркови дрехи, което и вие може да направите. Все пак трябва да имате предвид, че в Централна и Южна Италия е прието магазините и заведенията да затварят всеки ден за по 3 или 4 часа на обяд. Повечето магазини въобще не отварят неделя, защото тогава италианците си почиват, така че запасете се с храна. И като стана дума за храна - независимо от продължителността на вашата почивка в Италия вие най-вероятно ще се върнете с няколко допълнителни килограми, за което ще бъде виновна изключително вкусната италианска кухня.

Освен с изключително вкусна храна, която се предлага в огромни количества, както ресторантите, така и в траторията(малка кръчма) или тавола калда, ще имате рядката възможност да прекалите и с ароматни италиански вина, които се пият навсякъде и по всяко време. Имайте предвид, че цените за кафе, напитки или храна пряко се влияят от това дали ще вземете поръчката си и ще я изконсумирате прав, или ще се разположите удобно на маса и ще ѝ се насладите. Вторият вариант е доста по-скъп. И един последен по място, но не по важност съвет – всички, които искат да разгледат най-големите забележителности в Италия, е добре да го направят от ноември до февруари, т.е. извън туристическия сезон. В противен случай рискуват да се озоват на няколкочасова опашка за Колизеума.