Почивки в Италия

Открийте последните обяви за Почивки в Италия в Град.бг.
2 Обяви за Почивки в Италия
  • най-нови
  • най-популярни
  • най-евтини
  • най-скъпи
Почивка на остров Сицилия със самолет от Варна, 2018
7
Почивка на остров Сицилия със самолет от Варна, 2018
Почивка на остров СИЦИЛИЯ, Италия с директен полет от Варна ✔ Есен в Сицилия: - = 970 лв Посочената цена...
Варна
950 лв
Швейцария Алпийска импресия
7
Швейцария Алпийска импресия
Продължаване към Италия. Нощувка в района на Малпенза. 6 ден: Малпенза – Бергамо – София Закуска....
Пловдив
кв. Кършияка
1 150 лв

Почивки в Италия /кратко описание/

Има едно правило, което е валидно за всички почивки в Италия – колкото повече и по-дълги, толкова по-добре. Какво обаче трябва да знаят всички начинаещи туристи, които за първи път смятат да се осъществят своята почивка в Италия. В Италия се говори италиански и ...ами италиански. Разбира се, че можете да се опитате да се разберете с местните жители и на английски, но ще имате повече успех с обикновено ръкомахане, така че въоръжете се с разговорник и стойте на безопасно разстояние от събеседниците си. Запасете се с пари, защото местните банкомати работят с работното време на банките и има голяма вероятност да останете без средства през уикенда.

Много туристи съчетават своите почивки в Италия с възможността да си напазаруват маркови дрехи, което и вие може да направите. Все пак трябва да имате предвид, че в Централна и Южна Италия е прието магазините и заведенията да затварят всеки ден за по 3 или 4 часа на обяд. Повечето магазини въобще не отварят неделя, защото тогава италианците си почиват, така че запасете се с храна. И като стана дума за храна - независимо от продължителността на вашата почивка в Италия вие най-вероятно ще се върнете с няколко допълнителни килограми, за което ще бъде виновна изключително вкусната италианска кухня.

Освен с изключително вкусна храна, която се предлага в огромни количества, както ресторантите, така и в траторията(малка кръчма) или тавола калда, ще имате рядката възможност да прекалите и с ароматни италиански вина, които се пият навсякъде и по всяко време. Имайте предвид, че цените за кафе, напитки или храна пряко се влияят от това дали ще вземете поръчката си и ще я изконсумирате прав, или ще се разположите удобно на маса и ще ѝ се насладите. Вторият вариант е доста по-скъп. И един последен по място, но не по важност съвет – всички, които искат да разгледат най-големите забележителности в Италия, е добре да го направят от ноември до февруари, т.е. извън туристическия сезон. В противен случай рискуват да се озоват на няколкочасова опашка за Колизеума.