Пране на Килими

Открийте последните малки обяви за Пране на Килими в Град.бг.
45 Обяви за Пране на Килими
  • най-нови
  • най-популярни
  • най-евтини
  • най-скъпи

Пране на Килими /кратко описание/

Прането на килими е кошмарът на всяка домакиня, защото обикновено не е във възможностите ѝ да почисти качествено подовата настилка. Килимите са големи, тежки и се перат трудно, този факт кара хората да търсят различни варианти за почистването им. Онези, които не разполагат с голям двор, собствени водоструйки и един свободен ден, могат да избират между няколко варианта за пране на килими. Могат да извикат фирма за почистване на място, да закарат килима в близката автомивка, да го закарат на тепавица или в някои от специализираните в пране на килими фабрики.

Фирмите за почистване на място третират замърсения килим с различни препарати и след известно перат килима с помощта на пара. Предимството на този метод е, че не се налагате да махате е транспортирате килима, но винаги остава под въпрос доколко качествено е почистено. Вторият вариант е да натоварите килима и да го закарате в автомивка, където извършват пране на килими. Това е сравнително евтин вариат за почистването му, защото повечето от автомивките взимат по 1.50-1.8- лв./кв.м. Недостатък е, че потенциалната опасност от замърсяване на килима от остатъци от автомобилни масла и други субстанции, както и възможността в процеса на съхнене да натрупа повече прах, отколкото се е отървал при прането.

У нас има и няколко фабрики, които са специализирани в пране на килими. Те предлагат транспорт от дома до фабриката, оразмеравяне на килима, такиране, накисване, пране, сушене, технологична обработка, прахосмукиране и пакетиране, като всички дейности се извършват с професионални машини.