Работа в Норвегия

Открийте най-новите безплатни обяви за Работа в Норвегия в Град.бг.
4 Обяви за Работа в Норвегия
  • най-нови
  • най-популярни
  • най-евтини
  • най-скъпи
Учат и работят в чужбина – доброволци
Учат и работят в чужбина – доброволци
24 месеца Програма: 6 месеца Обучение в НОРВЕГИЯ, 6 месеца работа и пътуване, 6 месеца в Африка или Индия, 6 месеца...
Ново
-
Учат и работят в чужбина – доброволци
Учат и работят в чужбина – доброволци
Доброволци за хуманитарни мисии в Африка и Индия 24 месеца Програма: 6 месеца Обучение в НОРВЕГИЯ, 6 месеца работа...
Анонимен
Благоевград
Втора употреба
-
Искам да се свържа с главен готвач за кетъринг в норвегия.
Искам да се свържа с главен готвач за кетъринг в норвегия.
здравейте, искам да се свържа с главен готвач за кетъринг компания в норвегия....
2 000 лв
Строители за Норвегия - Варна
Строители за Норвегия - Варна
Дърводелци, Арматуристи, Зидари, Водопроводчици Наема по трудови договори Строители за Норвегия: Специалисти Дърводелци...
Варна
50 лв

Работа в Норвегия /кратко описание/

Като граждани на държава членка на Европейския съюз българите могат да заминат и започнат работа в Норвегия без да е необходимо да си изваждат разрешително за работа или за пребиваване в срок до три месеца. В случай, че решите да останете за постоянно на работа в Норвегия, ще трябва да имате основание за пребиваване и да се регистрирате в полицията.

Регистрацията се прави първо по електронен път онлайн чрез сайта на Дирекцията по имиграция, а след това трябва се свържете с местното полицейско управление, за да ви издадат удостоверение за регистрация. Трябва да представите пред властите паспорт, валидна лична карта, както и трудов договор или потвърждение на заетостта от работодател.

Ако успеете да си намерите работа в Норвегия и работите за норвежки работодател, ще трябва да внасяте данъци в Норвегия, което означава, че ще се наложи да се свържете с местната данъчна служба по местоживеене, където да кандидатствате за данъчна карта. В някои райони на Норвегия имате право да се регистрирате и да кандидатствате за D номер - национален осигурителен номер и данъчна карта в Центъра за обслужване на чуждестранни работници.

Ако вече сте пребивавал в страната, но не сте си извадили разрешение за пребиваване, трябва да я напуснете или да кандидатствате за такова, за да продължите търсенето на работа в Норвегия. Тъй като няма изискване относно дължината на периода, в който трябва да бъдете извън Норвегия, може просто да напуснете, да се върнете и отново да стоите три месеца. Трудовият пазар в Норвегия е отворен за българи и на налага никакви ограничения за достъп на българи. Информация за свободните работни места може да намерите в интернет или в местните териториални поделения на норвежката служба за заетост. Работа в Норвегия намират по-лесно онези кандидати, които владеят на добро ниво поне един скандинавски и английски език.