ATV

Прегледайте най-новите безплатни обяви за ATV в Град.бг.

Категории

  • (3)

Населено Място

Всички

Цени

  • (1)
  • (2)

Вид на Обявата

  • (3)
3 Обяви за ATV
  • най-нови
  • най-популярни
  • най-евтини
  • най-скъпи
АТВ - ATV 50сс модел 2020 год.
5
АТВ - ATV 50сс модел 2020 год.
Бензиново ATV 50 CC. Техническа характеристика: Двигател: 50 кубика, двутактов Цилиндър: Единичен Верижно...
София
кв. Илиянци
580 лв
Бензиново ATV
3
Бензиново ATV
АТВ 250 сс. Моделът е в син, червен или камофлажен цвят. Гуми: предни 23x7 - 10, задни: 22х10 - 10. Големи комфортни...
Хасково
Ново
2 451 лв
АТВ НОВ ВНОС ATV Shineray 250 cc
3
АТВ НОВ ВНОС ATV Shineray 250 cc
Нов внос на кросово/работно АТВ от Германия! Изключително здраво и надеждна машина, подходяща за off road разходки...
София
Ново
2 995 лв

ATV /кратко описание/

Все повече хора търсят възможности за повдигане на адреналина си и приятни моменти сред природата, а защо не и спиращо дъха състезание, което лесно могат да си осигурят с ATV. Но какво всъщност се крие зад наименованието ATV. ATV е съкращение от английското наименованиe - all terrain vechile - или с други думи - всъдеход, подходящ за управление на всякакви терени. И тези машини са именно това - четириколки, които са в състояние буквално да ви инжектират с огромни дози адреналин, докато ги карате по пистата или по изпълнена с бабуни и препятствия горска пътека.

ATV са популярни не само сред любителите на екстремните спортове и екстремните изживявания, но и сред не толкова авантюристичните им собственици. Карането на ATV не може да се сравни с управлението на кола, мотор или карт, въпреки че на пръв поглед много наподобява всяко от тях. Основната разлика е в самия начин на управление на ATV-то, в който активно участва и тялото на управляващия. ATV-то не се накланя нито наляво, нито надясно, което налага то да бъде стабилизирано с помощта на човешкото тяло. Когато ATV-то се управлява с нормална скорост, това не е проблем, но при висока скорост може да бъде много опасно, защото четириколката лесно може да се обърне.

ATV се произвеждат от почти всички големи производители ма мотоциклети. Рамата на ATV е подобна на тази на мотор, докато предното окачване на четириколката прилича повече на това на автомобил - с ляв и десен носач. При задницата на ATV -то обаче е по-различно. При някои машини има права ос и задвижваща верига, докато при други има кардан, като на автомобил. Но докато при автомобилите карданът има диференциал, при ATV машините винаги има права ос. Това се налага, защото при наличие на диференциал ATV -то трудно ще се измъква от калта. Наличието на права ос има и други предимства - тя позволява т.нар. Приплъзване на машината, което което е засилва до голяма степен удоволствието от управлението на машината. Любителите на четириколките могат да избират между два вида ATV - със задно предаване и 4х4, като вторият вид е по-подходящ за разходки, навлизане в по-дълбока кал или сняг, дърпане на ремарке и др.