Grad.bg»Форум»Черен списък на фирмите»Измами свързани с чуждестранни купувачи

Измами свързани с чуждестранни купувачи

  • 14.03.12 07:46#1kristinakristinaНовакРегистрация: 13.02.12Град: БургасОтговори: -Измами свързани с чуждестранни купувачиОтварям нова тема тук, понеже бях излъгана от лице представило се за Corlis Ann Tindel да изпратя пратка с оговорката, че ще си получа парите чрез превод по моята сметка. За целта получих e-mail от CITY BANK, че е направено заявление за изпращане по моята сметка от лицето посочено по горе.

    За целта обаче трябвало да предоставя снимка или копие на пощенската разписка ( Номера). Изпратих им снимка иполучих отново отговор, че ще си получа парите от 24-48 часа. беше ми подаден адрес :
    Name: Larry Matins
    Address: no 10 New Eruwa Opp Nepa
    City: Eruwa
    State: Oyo state
    Zip Code:201001

    След изтичането на срока все още не бях си получила парие, при което отново писах на получателя че има проблем. Той започна да ми обеснява че е писал на банката и ........ т.н.последваха доста такива писма. В един момент отново получавам поща от същата банка и ми казват, че има проблем вместо 168$ са направени заявка да ми бъдат преведени 238$ и трябва даизпратя по WESTERN UNION и тогава ще ми бъдат преведени парите. започнах да се самнявам и отказах да изпратя парите на лицето понеже ми дава друго име и адрес за получаване, и логичо е да му бъдат изпратени по сметката от колкото по WESTERN UNION, но това се прави с цел да неможе да бъде проследено лицето.

    И така до този момент все още ми се пращат управдателни писма. Внимавайте понеже e-maila който получавате от банката е подправен и използват реално име на съществуваща банка. City Bank е американска банка. към писмата прекачват и снимки на директор и тем подобни неща за да направят изглеждането на е-мейла по достоверен.

    Надявам се да не попадате на такива копувачи.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 16.03.12 03:25#2EliNoraEliNoraНовакРегистрация: 02.04.11Град: ВарнаОтговори: 11от: Измами свързани с чуждестранни купувачиВъобще не се връзвайте на такива мними купувачи - който иска да купува, само с наложен платеж.
    Имах такива няколко клиента, с най-различни уговорки, като да си дам номер на банкова сметка, или изпращане с непозната за мен куриерска фирма.
    Понеже има още хора, които се връзват на такива предложения, затова и те си търсят почва с надежда да измамят някой.
    Успех на всички и внимавайте!!!!!!!!!!!
    ОтговорОтговор с цитат