ДВЕ СТОЛИЦИ - Москва и Санкт Петербург

ДВЕ СТОЛИЦИ - Москва и Санкт Петербург
 • 1. Снимка на ДВЕ СТОЛИЦИ - Москва и Санкт Петербург
 • 2. Снимка на ДВЕ СТОЛИЦИ - Москва и Санкт Петербург
 • 3. Снимка на ДВЕ СТОЛИЦИ - Москва и Санкт Петербург
 • 4. Снимка на ДВЕ СТОЛИЦИ - Москва и Санкт Петербург
 • 5. Снимка на ДВЕ СТОЛИЦИ - Москва и Санкт Петербург

Търговец

 • Населено място:Пловдив
 • Номер на обявата:1019133
 • Подател:Радугатурс
 • Телефон:0878639889
 • Skype:radugatours
 • Уеб Страница:radugatours.com

Описание

 • Сподели
 • Любими
 • Принтирай

ДВЕ СТОЛИЦИ - МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ
Дата: 17. 09. – 24. 09. 2016г


1 - ви ден: Излитане от летище Бургас с директен чартърен полет. Кацане на летище Пулково в Санкт Петербург. Автобусна обзорна екскурзия на Санкт Петербург, с разглеждане на ансамблите на Дворцовия и Исакиевския площади, Стрелката на Василиевския остров, Марсово поле, Петропавловската крепост; Дома на Петър I; крайбрежните и островите по делтата на река Нева и др. . Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 - ри ден: Закуска. Пешеходен ден! Посещение на ЕРМИТАЖА /Зимният дворец/– Гордостта на Русия. Той е най - големият художествен и културно - исторически музей не само в Русия, но и в Света със своята огромна колекция от над 3 милиона произведения. В колекцията на музея има само оригинали. години, за да види цялата колекция. Запознаване с парадните зали на зимната императорска резиденция и шедьоврите на световното изкуство. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 - ти ден: Закуска. Посещение на Исакиевския събор - една от най - големите и красиви куполни сгради от 19 век в света. Височината му достига 101 метра, площта 4000м2 и събира до 12 000 човека. Художественото оформление на катедралата включва множество картини, статуи, скулптури и мозаечни произведения, поразителни съчетания от цветни камъни и позлата, а също така и една от най - големите стъклописи с площ от 28м2. Посещение на Петропаловската крепост, с катедралата Св. Апостоли Петър и Павел; руските императорски гробници и затвора Турбецки бастион. Свободно време. Нощувка.

4 - ти ден: Закуска. Автобусна екскурзия до Петерхоф - Бившата лятна резиденция на Петър Велики. Палати и златни фонтани от XVIII в. привличат туристите, които остават омаяни от красотата му. Пищни градини заобикалят огромната резиденция — музей, проектиран от френски, италиански, руски, холандски и немски архитекти. Паркът се състои от долен и горен парк, фонтани, система от канали и басейни, ландшафт паркове. В градините на двореца има множество фонтани и каскади. По поръчка на царя, любител на забавленията и остроумните шеги, някои фонтани са монтирани в дърветата и на различни уединени места. Техните механизми се задействат чрез настъпване на камък или преместване на лост. Връщане в Санкт Петербург. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

5 - ти ден: Закуска. Свободно време до обяд. Освобождаване на стаите. Трансфер до жп гарата. Отпътуване с високоскоростния влак САПСАН (240км/ч) за Москва. Автобусна обзорна екскурзия на Москва. Разглеждане на историческите и архитектурни паметници на града (отвън): Кремъл; Паметника на Петър I; Мемориалния Комплекс Парк на Победата; Кутузовски проспект; Манежния Площад; прекрасната водна композиция на фонтаните на река Неглинка – ляв приток на река Москва и др. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

6 - ти ден: Закуска. Екскурзия на територията на Московския Кремъл с посещение на Успенската и Архангелската катедрала. Московският Кремъл е визитната картичка, не само на Москва, но и на цяла Русия! Красотата и величието му са въплътени в неговия архитектурно - художествен ансамбъл! Впечатлява с неповторимия природен ландшафт, църквите и дворците на неговата територия! Тук са се венчавали Великите руски Князе и Царе! От тук са се издавали и се издават най - важните укази на страната! Тук е работната Резиденция на Президента на Русия! Тук ще научите за историята на Кремъл от неговото създаване до наши дни! Екскурзия в Оръжейната Палата на Кремъл – световноизвестния музей - съкровищница! Екскурзия по Червения площад и Александровската градина. По желание посещение на Третяковската галерия. Свободно време. Нощувка.

7 - ми ден: Закуска. Свободен ден за посещение на обекти по интереси. По желание възможност за организиране на Екскурзия до Кусково – лятната резиденция на Фамилия Шереметиеви, която е била предназначена за лъскаво посрещане на гости и театрални празненства. Днес на територията на комплекса са успели да се съхранят повече от 20 уникални архитектурни паметници, сред които двореца Грот, Голямата каменна оранжерия, старинната Троицка църква и др. . Тук ще можете да се насладите на единствения в Москва френски парк с мраморни скулптори, изкуствени езерца и павилиони. Свободно време. Нощувка.

8 - ми ден: Закуска. Свободно време до обяд. Освобождаване на стаите. Трансфер до Летището. Полет за България.


Цена: 2 190лв


Цената включва:
- Самолетни билети: Бургас – Санкт Петербург, Москва – Бургас с включени летищни такси (към 20. 05. 2016 г. );
- Билет за влака САПСАН Санкт Петербург - Москва;
- Всички трансфери по програмата;
- 4 нощувки с 4 закуски и 4 вечери в хотел 3* в Санкт Петербург;
- 3 нощувки с 3 закуски в хотел 3/4* в Москва;
- Автобусна обзорна обиколка на Санкт Петербург;
- Посещение на Ермитажа, с включена входна такса;
- Посещение на Петропавловската крепост с включена входна такса;
- Посещение на Исакиевския събор с включена входна такса;
- Екскурзия до Петерхоф с включена входна такса за градините;
- Автобусна обзорна обиколка на Москва;
- Туристическа програма на територията на Московския Кремъл с посещение на Успенската и Архангелската катедрала; Екскурзия по Червения площад и Александровската градина
- Посещение на Оръжейната палата;
- Екскурзоводско обслужване на български език;
- Водач от Радугатурс

Цената не включва:
- Туристическа руска виза - 119 лв. , със срок за издаване 10 работни дни (с включена такса визов център);
- Медицинска застраховка;
- Допълнителни екскурзии по желание;
- Разходи за градски транспорт и от личен характер


Забележка:
- Цената на пътуването е базирана на група от минимум 20 човека. В случай, че този брой не е набран, най - късно до 15 дни преди началото на екскурзията всички потребители се уведомяват и се възстановяват всички внесени депозити;
- Цената е с включени летищни такси в размер на 162 евро към дата 20. 05. 2016г. , които подлежат на препотвърждение при издаване на самолетния билет;
- Полетите са чартърни и е възможно е да има промяна в часовете на излитане;
- Агенцията си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата

Необходими документи:
- При записване за екскурзията е необходимо да се представи ксерокопие на задграничен паспорт, със срок на валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България и 1 паспортна снимка, за руската виза
- Деца под 18 г. , пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител;

Условия на записване:
- Депозит – 800лв; Доплащане – 20 дни преди датата на отпътуване.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар