Алените платна на Санкт Петербург

Алените платна на Санкт Петербург
 • 1. Снимка на Алените платна на Санкт Петербург
 • 2. Снимка на Алените платна на Санкт Петербург
 • 3. Снимка на Алените платна на Санкт Петербург
 • 4. Снимка на Алените платна на Санкт Петербург
 • 5. Снимка на Алените платна на Санкт Петербург
 • 6. Снимка на Алените платна на Санкт Петербург

Търговец

 • Населено място:Пловдив
 • Номер на обявата:1058421
 • Подател:Радугатурс
 • Телефон:0878639889
 • Skype:radugatours
 • Уеб Страница:radugatours.com

Описание

 • Сподели
 • Любими
 • Принтирай

Алените платна на Санкт Петербург
Дата: г – г

Празника на Алените Платна по време на Белите нощи в Санкт Петербург - Едно Атрактивно зрелище и истинска гордост за града.

Санкт Петербург всяка година изпраща своите абитуриенти с традиционен празник, наречен Аллые паруса, а част от събитието бележи корабът с червените платна, който плава по река Нева, а над него небето блести от фойерверки, брегът кипи от забавления и милиони туристи. Точно в 00:40 часа, в най - тъмната част на най - дългата бяла нощ, всички се отправят към бреговете на Нева, за да посрещнат великолепният кораб с алени платна, символизиращ надеждата, младостта и мечтите.

1 - ви ден (г): Излитане от летище Бургас с директен чартърен полет. Кацане на летище Пулково в Санкт Петербург. Автобусна обзорна екскурзия на Санкт Петербург, с разглеждане на ансамблите на Дворцовия и Исакиевския площади, Стрелката на Василиевския остров, Марсово поле, Петропавловската крепост; Дома на Петър I; крайбрежните и островите по делтата на река Нева и др. . Обяд (късен). Настаняване в хотела. Нощувка.

2 - ри ден (г): Закуска. Автобусна екскурзия до царското село /гр. Пушкин/ и Екатерининския дворец /извънградската резиденция на Екатерина Велика/ - Посещение на Дворцовия ансамбъл Царско село и разглеждане на Екатерининския Дворец – бисер на руския барок. Той е забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство! БОНУС – посещение на знаменитата кехлибарената стая. Обяд. Връщане в Санкт Петербург. Свободно време. Нощувка.
*По желание Разходка с корабче по реките и каналите на Северната Венеция -
Преоткрийте красотата на Санкт Петербург с разходка с корабче под многобройните мостове, които в града са повече от 400. Това са и гигански метални подвижни мостове, и каменни гърбави, и изящни висящи над малките реки и канали, всеки имащ своята история.

3 - ти ден (г): Закуска. Пешеходен ден! Посещение на Исакиевския събор - една от най - големите и красиви куполни сгради от 19 век в света. Височината му достига 101 метра, площта 4000м2 и събира до 12 000 човека. Художественото оформление на катедралата включва множество картини, статуи, скулптури и мозаечни произведения, поразителни съчетания от цветни камъни и позлата, а също така и една от най - големите стъклописи с площ от 28м2. Посещение на ЕРМИТАЖА /Зимният дворец/– Гордостта на Русия. Той е най - големият художествен и културно - исторически музей не само в Русия, но и в Света със своята огромна колекция от над 3 милиона произведения. В колекцията на музея има само оригинали. Запознаване с парадните зали на зимната императорска резиденция и шедьоврите на световното изкуство. Обяд (късен). Свободно време. Нощувка.
*По желание Нощна автобусна екскурзия " Тайните на Санкт Петербург" с включено
наблюдение на неповторимия емблематичен спектакъл за Белите нощи - вдигането
на масивните мостовете над р. Нева, съчетан с уникалните цветове на бисерното
сияние по времето на Белите нощи.

4 - ти ден (г): Закуска. Автобусна екскурзия до Петерхоф - Бившата лятна резиденция на Петър Велики. Палати и златни фонтани от XVIII в. привличат туристите, които остават омаяни от красотата му. Пищни градини заобикалят огромната резиденция — музей, проектиран от френски, италиански, руски, холандски и немски архитекти. Паркът се състои от долен и горен парк, фонтани, система от канали и басейни, ландшафт паркове. В градините на двореца има множество фонтани и каскади. По поръчка на царя, любител на забавленията и остроумните шеги, някои фонтани са монтирани в дърветата и на различни уединени места. Техните механизми се задействат чрез настъпване на камък или преместване на лост. Връщане в Санкт Петербург. Обяд (късен). Свободно време. Нощувка.
*По желание Посещение на " Юсуповски дворец Уникален архитектурен ансамбъл от 18 - 20
в. , имение на известния дворянски род Юсупови в Санкт Петербург с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, домашен театър, наречен енциклопедия на петербургския аристократичен интериор. Тук са се провеждали най - бляскавите балове в града.
*По желание включване в най - прочутия и уникален фестивал в Санкт ПетербургАлени платна. Наблюдаване на зрелищните фойерверки, безбройните концерти и водни представления.

5 - ти ден (г): Закуска. Свободен ден. По желание целодневна екскурзия до гр. Гатчина с посещение на Дворцово - парковия комплекс Гатчина – едно от най - добрите произведения на романтическия стил с вълшебни пейзажи. Намиращ се сред високи дървета, на неголям хълм, около приказно красиво езеро, Гатчинския пейзажен ансамбъл впечатлява с многобройните си канали, мостове и красиви езера. Уникален и единствен по рода си ансамбъл. Своеобразни атракции за посетителите представляват кокетните беседки и съзвездието от малки архитектурни форми, изкусно разпръснати из целия парк. Ако искате да се поглезите, може да се повозите на лодка, при това тържествено придружавани от " царски боляри и придворни" , досущ както е било навремето. Ще имате възможност и да посетите знаменития Гатчински дворец, да се впуснете в едно истинско увлекателно пътешествие из великолепните парадни зали на двореца, през тайствени подземни тунели, изкопани още през 18век и извеждащи от двореца до изключително живописното Сребърно езеро.
Свободно време. Нощувка.

6 - ти ден (г): Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището. Връщане с директен полет за България.

Цена: 1 770 лева

Цената включва:
- Самолетни билети: Бургас - Санкт Петербург - Бургас, с включени летищни такси (към г);
- 5 нощувки с 5 закуски в хотел 3* в Санкт Петербург; 5 обяда
- Трансфери: аерогара - хотел - аерогара в Санкт Петербург;
- Автобусна обзорна обиколка на Санкт Петербург;
- Посещение на Ермитажа, с включена входна такса;
- Посещение на Исакиевския събор с включена входна такса;
- Екскурзия до Петерхоф с включена входна такса за градините;
- Екскурзия до Царско село с включено посещение на Екатерининския дворец;
- Екскурзоводски услуги на български език;
- Водач от Радугатурс

Цената не включва:
- Туристическа руска виза - 120 лв. , със срок за издаване 10 работни дни (с включена такса визов център);
- Медицинска застраховка;
- Допълнителни екскурзии по желание;
- Разходи за градски транспорт и от личен характер

Рейтинг

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!