Grad.bg»За дома»Мебели»Поръчка Преференс

Поръчка Преференс

Поръчка Преференс
2 / 3

Търговец

  • Населено място:София
  • Номер на обявата:1063116
  • Подател:vencislavmarinov (Изпрати съобщение)
  • Телефон:0895024287
  • Skype:0892758479
  • Уеб Страница:http://preferensmebel.com

Спецификация

  • Тегло (кг.)0.00

Описание

Канапе Честърфийлд - непреходна класика

Класическото канапе " Честърфийлд" е част от световния интериорен дизайн oт стотици години. Всеобщо мнение е, че името на този специален диван се отнася към начина на капитониране на кожата, формата на облегалката и дори височината на седалката. Но откъде произлиза и как се е развило?

Откъдето и да произлиза това име, в наши дни този тип кожени канапета се асоциират ексклузивно с името " Честърфийлд" и всяко друго наименование би ни се сторило странно. Диван от този вид е гордост за всеки дом, неговият непреходен класически стил е знак за вкус и изисканост. В наши дни, този диван е станал синоним на стил и комфорт със своята прошита кожена тапицерия и дълбока капитонирана облегалка.

През различните времена, Честър - както го наричат съкратено на много места - е означавал различни неща за различните хора. Настоящият класическият образ на този диван ни отпраща към задимен от пури луксозен кабинет. Честърфийлд се превърнал в ключов елемент от обзавеждането през Викторианската ера, използван за мебел за отдих от стопанина на дома, докато дамите се занимават с чисто женски занимания като бродиране, например.
Напред в 19 - и век, този диван се вписва идеално в кабинета на Зигмунд Фройд, докато той работи над трудовете си.

Какво да кажем за наши дни? Ако кажем, че канапето Честърфийлд се е превърнало във вечна класика, оставайки актуално повече от 300 години, няма да сгрешим. Кой друг диван би могъл да се похвали със същото? В интерес на истината, със сигурност можем да кажем, че той ще остане модерен още дълго време заради свойството да придава допълнителна доза класа и изисканост на всеки дом.

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати
Мебели ВасилевМебели Василев
Регистриран на21.02.13
Последно активен02.02.21