• Цена: 2 лв
  • Наблюдавай
  • Изпрати съобщение
  • Съобщи за проблем

Още Мои Обяви (7)

Кокосово мляко 400мл

Мартин ДрагановМартин Драганов
Регистриран на13.07.19
Последно активен18.10.20
Кокосово мляко 400мл
  • 1. Снимка на Кокосово мляко 400мл
  • 2. Снимка на Кокосово мляко 400мл
  • 3. Снимка на Кокосово мляко 400мл

Търговец

  • Населено място:София
  • Подател:Анонимен (Изпрати съобщение)
  • Уеб Страница:-

Описание

Цената е за 1бр.
400мл.

При поръчка над 50 лв. Безплатна доставка до офис на Еконт.

Извлечено от зрели кокосови орехи от Шри Ланка и смесено с вода, без никаква добавена захар, сгъстители и консерванти – кокосовото мляко на Aloka е високомаслено, плътно и с естествено сладникав вкус. Изключително богато на фибри, с нисък гликемичен индекс, то подобрява храносмилането, укрепва имунната система и дава бърза енергия. Споменахме ли и, че е неустоимо вкусно?

За какво още помага:
Има антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства.
За борбата с високото кръвно налягане
Повишава имунитета
Контролира диабета
Лекува бъбречни проблеми
Богато на витамини В и С, на калий и желязо

Кокосовото мляко може да бъде чудесен заместител на прясното, което не всички обичат да консумират. В него се съдържат много минерали като манган, желязо, магнезий, фосфор, калий и селен. В състава му влизат богато количество протеини и фибри, както и витамини – фолиева киселина и витамин С и др.

Кокосовото мляко съдържа и много ценни ненаситени мастни киселини – лауринова, каприлова и капринова. Те имат противовъзпалително действие, а също и антибактериални и антимикотични свойства. Влияят изключително благотворно върху здравето, тъй като имат способността да разрушават множество бактерии, гъбички и вируси, като тези на грипа, херпеса, дребната шарка и рубеолата. Специфично за лауриновата киселина е, че единственият й друг източник е майчиното мляко.

Кокосовото мляко се получава по два начина. Първия се прилага най - вече в страните на Южна Америка, където се извлича от още незрелите плодове или когато ядката вече се е оформила. Вторият начин се използва в Югоизточна Азия, откъдето идват и продуктите, които могат да се намерят в българските магазини. Технологията за получаване на кокосово мляко е изключително проста. Първо кокосовата ядка се пресова само механично, от което се получава рядка течност. След това ядката се пресова още два - три пъти след загряване в топла вода, от което пък се получава гъста течност. Двете течности се смесват и се разреждат с вода, докато се получи консистенцията на мляко. Получава се сладка напитка, с характерния аромат на кокос.
Интересен факт е, че кокосовото мляко съдържа много повече мазнини от кравето – между 17% и 22%, но въпреки това от него не се напълнява, а точно обратното. Кокосовото мляко засилва обмяната на веществата, ускорява метаболизма и подобрява функцията на щитовидната жлеза. Поради тази причина можете да го включите в диетичното си меню, ако искате да отслабнете.

Можете да консумирате кокосовото мляко като напитка в чист вид или да го използвате за приготвянето на различни десерти – кремове, сладкиши, сладолед, мляко с ориз. То е основен продукт в тайландската и индонезийската кухня. Използва се при приготвянето на много основни ястия и почти всички супи и сосове.

Рейтинг

3
Общо 2 гласували
5 0
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати