Автобусна екскурзия до КАПАДОКИЯ ЕСЕН 2013 с дневен преход - София

KaraciTours офис Гео МилеKaraciTours офис Гео Миле
Регистриран на20.06.13
Последно активен13.02.16
Автобусна екскурзия до КАПАДОКИЯ ЕСЕН 2013 с дневен преход - София
  • 1. Снимка на Автобусна екскурзия до КАПАДОКИЯ ЕСЕН 2013 с дневен преход - София
  • 2. Снимка на Автобусна екскурзия до КАПАДОКИЯ ЕСЕН 2013 с дневен преход - София
  • 3. Снимка на Автобусна екскурзия до КАПАДОКИЯ ЕСЕН 2013 с дневен преход - София

Търговец

  • Населено място:София
  • Номер на обявата:577337
  • Подател:KaraciTours офис Гео Миле(Изпрати съобщение)
  • Телефон:0889309179
  • Skype:-
  • Уеб Страница:-

Описание

Автобусна екскурзия до КАПАДОКИЯ ЕСЕН 2013 с дневен преход с Караджъ Турс Karaci Tours

Дати на отпътуване:
септември 03. 09. 2012 и 24. 09. 2013г. ;
октомври 08. 10. 2013г. ;
месец ноември 05. 11. 2013г.

1 Ден: София - Истанбул - Анкара (990км) 04:30 ч. - Отпътуване от София, около 06. 15 ч. от Пловдив. Преминаване през ГКПП Капитан Андреево. Дневен преход през Истанбул към Анкара – столицата на Република Турция, вторият по големина град в страната. Вечерно пристигане в Анкара и настаняване в хотел категория 3*. Вечеря в хотела. Нощувка.

2 Ден:Анкара - Соленото езеро - Кападокия (320 км) Закуска в хотела. Панорамна екскурзия на град Анкара. Включва разглеждане на символа на Анкара – Цитаделата – това е най – старата част на града. Разглеждане на Мавзолея на Ататюрк – там където бащата на Турците Мустафа Кемал Ататюрk е погребан, Музея на Анадолските цивилизации признат през 1971 г, за Европейски музей на годината. Част от екскпонатната колекция включва предмети от времето на палеолита и неолита. Разглеждане на Старата сграда на Парламента на Република Турция. Следобедно отпътуване за Кападокия – Земята на красивите коне. По пътя преминаване през второто по големина солено езеро в Турция - Туз гьол с кратък престой и възможност за снимки. Пристигане в Кападокия. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

3 Ден: Кападокия - Юргюп - Аванос - Гъореме - Ючхисар ( 100 км) Закуска в хотела. Ексурзионна програма – Посещение на Музея на открито в Гьореме /Голям комплекс от скални църкви - областта Гьореме е била населявана от древни времена; в близкото минaло там са живяли Християни. Най - старите църкви в района – от които до днес са се запазили много малко – датират от 7в. В долината на Гьореме се намира Музеят на открито, който някога е бил дом на религиозна общност. Много на брой църкви образуват голям манастирски комплекс, като целия е изваян в скалите. Според местната легенда на това място имало 365 църкви – по една за всеки ден от годината, от които едва 30 са отворени за посещение днес/. Разглеждане на крепостта Уч Хисар и десетки панорамни площадки между които Долината на Гълъбите, Долината на Отшелниците. Долината е известна и като Долината на монасите заради килиите открити във варовиковите кули. Необикновената форма на каменните образувания прави долината странна и изключително интересна; върховете им във формата на комин припомнят легендата, че някога били обитавани от феи способни да изпълнят всяко желание. Вечеря.
Програма по желание: 20:00 ч. – Посещение на автентичен ритуал на Дервиши. Богата програма с възможност да се запознаете с оригиналните танци на последователите на Мевляна и танца Сема. Без включена вечеря и напитки. Нощувка.

4 Ден: Кападокия - Ючхисар - Деринкую - Ъхлара - Коня (280 км) Закуска в хотела. Целодневна екскурия на Кападокия – Област известна със своите причудливи земни форми образувани преди 10 хиляди години, след едновременното избухване на два вулкана /Ерчийсе и Хасандаа/ - Областта Кападокия е спомената още в Библията. Ранните Християни са се заселили в областта, за да изповядват религията си спокойно. Под действието на водата и въздуха са се образували причудливи форми, шедьоври на творчеството на природата. Разглеждане на подземния град Деринкую - /градът е бил обитаван от 5 в. пр. Хр. , състои се от 9 етажа, свързани чрез каменни стълбища. В древността в града е имало кухни, конюшни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за маслини. За да се предпазят от враговете си хората живеещи в града търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите. Отпътуване към живописната долина Ъхлара, образувана вследствие многогодишното протичане на река Меледениз и приличаща много на Колорадския каньон. Кратък престой за снимки. Продължаваме към Коня - града на танцуващите дервиши. Най - посещаваното място е музеят Мевлана и гробницата на Мевлана, джамията на Селим, Пешеходна обиколка на Коня. Вечеря в хотела. Свободно време.

5 Ден: Коня - Акшехир - Ескишехир (350 км) Закуска в хотела. На сутринта след закуска посещение на мавзолея на Мевляна Джелаледин Руми - един от най - тачените суфи–мистици и най - четените суфи–поети в света. Орденът на Мевляна изповядва една от най - либералните форми на исляма, базирана на неоплатонизма, а идеите му са повлияли на най - големите интелектуалци: от Шекспир до Андерсен. 2008 - а година бе обявена под егидата на ЮНЕСКО за посветена на паметта и мъдростта му, съдържаща послание за мир и толерантност в света. Разглеждане на Дворецът Алаадин. Около обяд екскурзията продължава с отпътуване към Акшехир и посещение на гроба на Настрадин Ходжа. Градчето е с около 65 хил. жители, разположен в покрайнините на плодородна долина, северно от възвишенията Султанда. По времето на Римската и Византийската империя е познат, съответно като Филомелиум и Филомелион. По - късно става важен селчукски град, а накрая, през 14 век, преминава в ръцете на Отоманската империя. Само че преди това, през 13 век, в едно селце в съседната област Ескишехир, се родил Настрадин Ходжа. И със своята интелигентност и невероятно чувство за хумор станал не само известен, а и нещо като национален герой. Нещо повече, през вековете шегите му се предавали от уста на уста и днес вече са част от турския фолклор и култура. Посещение на Центъра на света според възгледите на Настрадин Ходжа и отпътуване в посока град Ескишехир (Стария град). Следобеден преход. Пристигане в Ескишехир. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка.

6 Ден: Ескишехир - Истанбул - Одрин - София (890 км) Закуска в хотела. Отпътуване от Ескишехир в посока мегаполиса Истанбул. След като групата пристигане в Истанбул се организира панорамна автобусна обиколна на града. Преминаване през Босфорския мост от Азиатския континент в Европа.

След приключване на екскурзията следва отпътуване за България през Одрин. По пътя посещение на нашумелия Аквариум Тюркуазо с подводния тунел 80 метра. В непосредствена близост се намират и търговските комплекси Икеа и магазин Практикер. Пристигане в Одрин. Възможност за романтична разходка в старата османска столица. Посещение на джамията Селимие. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в България след полунощ.

Цена на човек в двойна стая от 495. 80 лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• Транспорт с лицензиран туристически автобус или микробус;
• Пътни и гранични такси;
• 5 нощувки с 5 закуски и 4 вечери в стая с две легла в хотели 3*, съответно:
• 1 нощувка в Анкара на база закуска и вечеря в хотел 3*;
• 2 нощувки в Кападокия на база закуска и вечеря в хотел 3*;
• 1 нощувкa в Коня на база закуска и вечеря в хотел 3* ;
• 1 нощувкa в Ескишехир на база закуска в хотел 3*;
• Панорамна обиколка на град Истанбул и преминаване през Босфорския мост;
• Панорамна обиколка на Анкара с посещение на мавзолея на Ататюрк и музея на анадолската цивилизация (входната такса за музея се заплаща допълнително);
• В Кападокия - посещение на музея на открито в Гьореме, подземния град Дерин Кую, долината Зелве, музея под открито небе Ючхисар (входните такси за посочените обекти се заплащат допълнително);
• Бонус: панорамна обиколка на Кападокия; посещение на Долината на гълъбите; посещение на Долината на камилата; посещение на Долината на отшелниците; посещение на винарска изба с дегустация на вина; посещение на грънчарско ателие за минерални сувенири; посещение на фабрика за кожени изделия с възможност за големи отстъпки (посещева се по усмотрение на екскурзовода в зависимост от свободното време); посещение на град Коня и пешеходна разходка из града; посещение на Центъра на света в град Акшехир; посещение на гроба на Настрадин Ходжа; посещение на град Ескишехир;
• Посещение на Мол FORUM на територията на който се намират множество магазини, между които PRAKTIKER, магазин IKEA, сензационния аквариум TURKOAZOO (без включена входна такса);
• Посещение на Одрин; посещение на джамията Селимие в Одрин; Посещение на одринската Капалъ Чаршъ (самостоятелно);
• Придружител от фирмата организатор по време на пътуването;

ПАКЕТЪТ НЕ ВКЛЮЧВА:
• Входните такси за музеите: музея на цивилизациите в Анкара; Крепостта Ючхисар; музея Гъореме; долината Зелве; подземния град Дерин Кую; Музея на Мевляна;
• Входните такси за музеите задължително се заплащат при резервация;
• Лицензиран екскурзовод на български език – 36 лв
• медицинска застраховка;
• Посещение на ритуала на дервишите и танца Сема в Кападокия;
• Посещение на турска вечер с фолклорни танци;
• Входната такса за аквариума Turkoazoo;
• Полет с балон над Кападокия;
• Разходи от личен характер.

За информация и резервации :
Kaраджъ Турс Офис Гео Милев
гр. София, кв. Гео Милев,
бул. Шипченски проход 23, вх. В, ет. 1 / над партер /
Тел. 02 971 03 01, 0889 309 179
E - mail:

Рейтинг

2
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати