Desislava
  • Desislava
  • Регистрация20.06.14
  • Последно активен13.02.16
  • Населено място-

Тибетската гъба – кефир за изцеление и дълголетие

Тибетската гъба – кефир за изцеление и дълголетие

Търговец

  • Населено място:-
  • Номер на обявата:884993
  • Подател:Desislava
  • Телефон:0883603200
  • Skype:ronaldo73837
  • Уеб Страница:-

Описание

  • Сподели
  • Любими
  • Принтирай

Тибетската гъба регулира кръвното налягане, действа благотворно върху сърцето и кръвообращението, черния дроб и бъбреците. Лекува кожни заболявания, помага при заболявания на нервната система: безсъние, нервност, хиперактивност, действа като успокоително.
Наричат я още гъбата на дълголетниците, защото се смята, че регулирайки процесите в човешкото тяло, освобождавайки силите му да се самолекува, тя го подържа по - дълго здраво.
Кефирните зърна са малки бели, меки и нежни топчета, подобно на мини съцветия от карфиол. Не са особено претенциозни и са лесни за отглеждане в домашни условия.

Вземате дори и съвсем малко количество кефирени зърна. Измивате ги добре, но не е задължително. Това, което трябва да спазвате е да не използвате метални съдове и прибори, защото вредят на тибетската гъба. Използвайте само стъклени буркани, пластмасови цедки и дървени бъркалки.

Кефирът ферментира за 24 часа на стайна температура. Трябва ви съвсем малко количество от гъбата, което трябва прибавите към хладко прясно мляко, (без значение краве, овче или козе). Колонията от гъби си расте, а от вас се иска само да сменяте млякото. Създайте си навик всяка вечер или през вечер да прецеждате млякото с гъбата през гевгир или цедка и да й слагате ново.

Вече готовото мляко представлява нещо като айрян, което може да консумирате веднага или да го оставите в хладилника. Смята се, че допълнителната ферментация увеличава фолиевата киселина и намалява лактозата. Колкото повече седи, толкова по - кисело и ферментирало става. Хубаво е, че кефирът е не само полезен, но и вкусен. Подходящ за всяка възраст. Може да го овкусявате с различни плодове: банани, ягоди, малини, праскови; да му добавяте мед, захар, кленов сироп; да си приготвяте вкусни шейкове с различни аромати: канела, ванилия. Смята се, че най - здравословно е кефирът да се пие преди хранене или преди сън.

Рейтинг

2
Общо 3 гласували
5 0
4 0
3 0
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Други подобни обяви