Профи Травъл Център

Шри Ланка и Малдиви - Перлите на Индийския океан

Шри Ланка и Малдиви - Перлите на Индийския океан
 • 1. Снимка на Шри Ланка и Малдиви - Перлите на Индийския океан
 • 2. Снимка на Шри Ланка и Малдиви - Перлите на Индийския океан
 • 3. Снимка на Шри Ланка и Малдиви - Перлите на Индийския океан
 • 4. Снимка на Шри Ланка и Малдиви - Перлите на Индийския океан

Търговец

 • Населено място:София
 • Номер на обявата:929056
 • Подател:Профи Травъл Център
 • Телефон:029516149
 • Skype:-
 • Уеб Страница:www.profitravel.bg/

Описание

 • Сподели
 • Любими
 • Принтирай

Предимства да изберете програмата на ПрофиТравъл Център:
✓ Професионално изготвен маршрут - отлично съотношение между качество и цена и прекрасна комбинация от природни и исторически забележителности!
✓ Включени всички вечери по програма!
✓ Включено сафари в един от най - добрите резервати за слонове в Шри Ланка!
✓ Посещение на традиционно културно шоу в Кенди!
✓ Включена почивка в Рая на Земята – Малдиви!

Цена на човек в двойна стая при група от 15 – 19 туристи: 2299 евро/ 4496 лв
Дати: 27 януари 2015 - 6 февруари 2015

Ден 01 /27. 01. 2015, вторник/ София – Истанбул - Коломбо
Събиране на групата в 19:25 ч. на Терминал 2 на летище София. Отпътуване за Истанбул с полет на Турски авиолинии в 21:25 ч. Кацане в Истанбул в 22:45 ч. и продължение за Коломбо в 03:05 ч.

Ден 02 /28. 01. 2015, сряда/ Коломбо – Негомбо
Кацане на летище Коломбо, Шри Ланка в 17:35 ч. Посрещане и трансфер до Негомбо. Настаняване в хотел Hotel Club Dolphin 4* или подобен, разположен на брега на Индийския океан. Плажът на Негомбо е идеалното място да започнете пътуването си в Шри Ланка. Негомбо е разположен на около 33 км от международното летище в Коломбо и е идеалното място за наблюдение на занаятчийския риболовен свят на Шри Ланка с неговите мрежи, канутата и катамарани. Свободно време за почивка. Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 03 /29. 01. 2015, четвъртък/ Негомбо – Анурадхапура - Хабарана
Закуска. Отпътуване за Анурадхапура (174 км, ок. 3ч. ) – най - знаковият исторически паметник на Шри Ланка. В този ден ще посетите най - важните забележителностите на града. За Анурадхапура се казва, че областта вероятно е била заселена още през 10 - ти век пр. н. е. , но се превръща в голям град след пристигането на клонка от дървото Боди - " дървото на просветление" на Буда, през 3 - ти век пр. н. е. Анурадхапура, който през 4 век пр. н. е. се превръща в политическа и религиозна столица на Цейлон, процъфтява през следващите 1300 години. В годините на разцвета си, Анурадхапура седи редом до Ниневия и Вавилон със своите колосални размери, броя на житeлите и великолепието на обществени сгради и храмове. Отпътуване за Хабарана (63 км, област Анурадхапура) и настаняване в хотел Habarana Chaaya Village 4* или подобен. Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 04 /30. 01. 2015, петък/ Хабарана - Полонарува – Резерват Минерия - Хабарана
Закуска в хотела. Сутринта ще посетите Полонарува – столица през 11 и 12 в. , важен културен център, обект под защитата на ЮНЕСКО. В Полонарува се намира каменният храм Гал Вихара – най - известният храм в Шри Ланка със своите великолепно запазени статуи на изправения, седящия и полегналия Буда, изсечени в скалите. Свободно време за обяд. Следобед ви предстои вълнуваща среща със слоновете в един от най - добрите резервати в Шри Ланка – Минерия, с включено джип - сафари (мин. 6 човека в джип). В центъра на резервата Минерия има голям резервоар, създаден от известен монах - строител, където по време на сухите месеци на годината се събират стотици слонове. Паркът се отличава с разнообразните местообитания на животните - от сухи тропически гори, през блата и мочуриша до пасища. Освен слоновете, в парка могат да се видят елени, леопарди и множество птици. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 05/31. 01. 2015, събота/ Хабарана - Сигирия – Дамбула – Канди
След закуска освобождаване на стаите и отпътуване за Сигирия, където ще посетите скалната крепост Лъвската глава, която впечатлява не само с местоположението си, но и със забележителните си фрески. Невероятната скална цитадела, издигаща се на 200 м над джунглата, е построена през 5 век върху скална тераса с площ 1, 7 ха. В центъра на града е дворецът, покрит с мрамор и скъпоценни камъни и ограден от градини с фонтани и басейни. До върха на скалата е изградено стълбище, изсечено между краката, шията и челюстта на гигантски лъв – символ на царството.
Следва посещение на Дамбула, където ще видите един от най - големите и внушителни пещерни храмови комплекси в света - свещено място за поклонение в продължение на 22 века. Храмът се намира под огромна надвиснала скала, а пещерите са украсени с будистки стенописи с площ 2100 кв. м. , изобразяващи сцени от живота на Буда, и 157 статуи с неговия образ в различни размери.
Отпътуване за последната кралска столица на Шри Ланка – Канди (70км). Пристигане и настаняване в Cinnamon Citadel Hotel 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 06 /01. 02. 2015, неделя/ Канди
Закуска в хотела. Този ден е посветен на Канди – ще посетите Храма на зъба на Буда, Кралската ботаническа градина, Музея на чая и чаените плантации около града. Канди е столица на последното сингалийско кралство преди падането му под властта на британците през 1815 год. Понастоящем града има какво да предложи на посетителите си - история, култура, залесени хълмове и истинска градска атмосфера. Центърът на Канди, разположен в близост до живописното езеро Канди и типичните за района хълмове, е възхитителна смесица от антични магазини, работилници на местни майстори, оживени пазари и ресторанти. Вечерта ще посетите традиционно културно шоу. Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 07/02. 02. 2015, понеделник/ Канди – Коломбо – Мале
Закуска в хотела и освобождаване на стаите. Трансфер до международното летище в Коломбо (115 км) за полет до Мале (Малдиви) в 13:45 ч. Кацане в Мале в 14:40 ч. , посрещане и трансфер до хотел Bandos Island Resort & SPA 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

Ден 08 – 09 /03. 02 – 04. 02. 2015, вторник - сряда/ Малдиви
Свободни дни за почивка в Рая на Земята.
Ден 10/05. 02. 2015, четвъртък/ Мале - Истанбул
След закуска трансфер до летището в Мале за обратен полет до Истанбул в 23:50 ч.

Ден 11/06. 02. 2015, петък/ Истанбул - София
Кацане в Истанбул в 05:30 ч. и продължение за София в 07:50 ч. Кацане на летище София в 09:05 ч. Край на програмата.

Рейтинг

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар