MACLAND TRAVEL
 • MACLAND TRAVEL
 • Регистрация30.10.14
 • Последно активен13.02.16
 • Населено мястоСофия

Други мои обяви

Виж всички (33)
 • Почивка в Кампания в Бая Домиция и Неапол 2015
 • Eкскурзия до Дубровник през Черна гора - 2015
 • Екскурзия до Лондон със самолет и Гид на български език
 • Самолетна екскурзия до Швейцария 2015

Автобусна екскурзия до Баварските замъци - 2015

Автобусна екскурзия до Баварските замъци - 2015
 • 1. Снимка на Автобусна екскурзия до Баварските замъци - 2015
 • 2. Снимка на Автобусна екскурзия до Баварските замъци - 2015
 • 3. Снимка на Автобусна екскурзия до Баварските замъци - 2015
 • 4. Снимка на Автобусна екскурзия до Баварските замъци - 2015
 • 5. Снимка на Автобусна екскурзия до Баварските замъци - 2015
 • 6. Снимка на Автобусна екскурзия до Баварските замъци - 2015
 • 7. Снимка на Автобусна екскурзия до Баварските замъци - 2015

Търговец

 • Населено място:София
 • Номер на обявата:954739
 • Подател:MACLAND TRAVEL
 • Телефон:029438484
 • Skype:-
 • Уеб Страница:www.maclandtravel.com

Описание

 • Сподели
 • Любими
 • Принтирай

ПРОГРАМА:
1 ден – София – Загреб
Отпътуване от София в 07. 00 ч. от пл. Св. Ал. Невски. Транзитно пътуване през Сърбия. Пристигане в Загреб. Вечерна разходка из Стария град на хърватската столица. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден – Баварските Алпи – Орловото гнездо на Хитлер/Залцбург
Закуска. Отпътуване за Германия/Австрия. Пристигане в Берхтесгаден – едно от селищата с най – красиво разположение в Баварските Алпи и района на Оберзалцберг, от което лъха привидно спокойствие, въпреки зловещотото му наследство на второ седалище на правителството на Третия райх. Хитлер, Химлер, Гьобелс и част от нацистката вихрушка оценили това място и построили домове тук. По желание оттук се продължава с малък автобус по някогашния частен път на Хитлер, много дръзко и скъпо изпълнение покрай дефилето Шарицкехлалм, удивително ждрело между скалите, в края на което се намира платформа, от където асансьор ви изкачва на 124 м, за да пристигнете в Келщайнхаус (1834 м) – сграда, построена по волята на Хитлер, известна днес под името Адлерхорст (Орловото гнездо). Забележка: Изкачването се осъществява само при добри атмосферни условия. В случай, че съоръженията не работят се отива до езерото Кьонинзее. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

Забележка: за дата на тръгване 01. 05. ще бъде предвидено посещение на Залцбург вместо Орловото гнездо, тъй като обектът не работи по това време на годината. Настаняването е в хотел в района на Залцбург/Розенхайм.

3 ден – Баварските замъци – Боденското езеро
Закуска. Екскурзия до най – известните замъци на Бавария. Първа спирка за посещение на Замъка Линдерхоф, фантастична сграда в стил барок – рококо, построена през 1870 – 74 г. от романтичния баварски владетел Лудвиг II. Интериорът е призрачен, но по – интересни са преди всичко градините, украсени със статуи, малки параклиси, фонтани, водни каскади. Продължаване за Замъците Хоеншвангау и Нойшванщайн. Първа спирка за разглеждане (отвън) на Замъка Хоеншвангау в неоготически стил, построен през 1833 – 37 г. върху останките на по – стар замък по заповед на Максимилиян II, който малко по – късно го приспособява в свое място за живеене. Неговият син, бъдещият крал Лудвиг II, като младеж развива тук онази любов към романтизма, която по – късно ще се изрази в изграждането на сгради, прекалено грандиозни. Посещение и на близкия Замък Нойшванщайн, много по – известен от предишно посетения. Това е едно изключително стойностно, фантастично и романтично сътворение отново в неоготически стил, построено в края на 1886 г. по нареждане на Лудвиг II Баварски, една негова вманиачена идея за творчество в двойни екземпляри, превърнала интериора на повечето зали в копия на сцени от опери на Вагнер. Продължаване за Боденското езеро. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

4 ден – Меерсбург – Констанц – остров Майнау – Мюнхен
Закуска. Отпътуване за красивото селище Меерсбург, разположено на самото езеро Констанц (или Боденско езеро) с терасовидно разположени улици и средновековна атмосфера, а оттам с ферибот за селището Констанц. Посещение на неговата готическа катедрала. Продължаване с автобус за Майнау. *По желание и срещу допълнително заплащане екскурзията може да се осъществи с корабче. Неслучайно Майнау, със своите прекрасни градини и колекция от пеперуди, е известен като Островът на цветята. Отпътуване за Мюнхен - столицата и сърцето на Бавария. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден – Мюнхен – Замъкът Херенхимзее
Закуска. Пешеходен тур из старата част на Мюнхен – Площад Мариенплац, колоната на Дева Мария, сградата на старото и новото Кметство с часовника с танцуващите фигурки, църквата Свети Петър, църквата Фраукирхе, разходка по търговската улица Театинерщрасе и накрая по халба бира в историческата бирария Хофбраухаус. Отпътуване за езерото Химзее – най – голямото в Бавария. По желание отиване с корабче до най – големия в езерото остров Херенинзел, върху който е построен изключителния замък Херенхимзее от Лудвиг II, плод на неговото възхищение от двореца Версай, чието очевидно копие е: 23 зали, от които 20 могат да се посетят, всичките тънещи в разкош, включително и спалнята, цялата от злато, залата на огледалата и трапезарията. Продължаване за Словения. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 ден – София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София след 23. 00 ч.

ДАТИ и ЦЕНИ:
01. 05. 2015 – 625 лв.
23. 06. 2015 – 635 лв.
18. 08. 2015 – 635 лв.

Пакетната цена включва:
- транспорт с автобус;
- 5 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 1 – в Загреб, 1 – в района на Баварските Алпи (за дата на тръгване 01. 05. в района на Залцбург/Розенхайм), 1 – в района на Боденското езеро, 1 – в Мюнхен, 1 - в Словения;
- водач от агенцията;
- туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута;

Пакетната цена не включва:
- входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата.

Рейтинг

3.5
Общо 2 гласували
5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар