- Цена: 150 лв
- Наблюдавай
- Изпрати съобщение
- Съобщи за проблем
Още Мои Обяви (22)
Търговец
- Населено място:София
- Номер на обявата:989956
- Подател:Ася Пенчева (Изпрати съобщение)
- Телефон:0887107766
- Skype:-
- Уеб Страница:-
Описание
Предстоящ курс Бульони, сосове и ястия към тях
Приготвянето на фини сосове се счита за висша степен на кулинарното изкуство. Дори звучните им наименования – холандез, волунте, демиглас - пробуждат емоции и очаквания. Много от кулинарните хитове дължат своята слава на соса в тях. Но как да приготвим добър сос без бульон?!
На 18 - ти и 19 - ти 2016 г. , ще се проведе двудневен кулинарен курс Бульони, сосове и ястия към тях.
Умението за съчетаване на сосовете с различни основни продукти е от първостепенна важност в кулинарната практика. Във втория ден от курса не само ще приготвите някои от основните сосове в кулинарията, но и ще усвоите умения да аранжирате ястията с тях.
Пълната програма на обучението включва:
1 - ви ден: Приготвяне на бульони и сосове
Зеленчуков бульон
Пилешки бульон
Тъмен месокостен бульон
Сос Винегрет, поднесен към свежа салата с билкова полента и конфи от лук
Дип от авокадо, тахан и сумак, поднесен с топъл хляб със заатар (пиде)
Сос Песто Дженовезе, поднесен към салата Капрезе с билкови брускети
2 - ри ден: Приготвяне на бульони и сосове
Сос Демиглас
Сос Велуте, поднесен с пилешко филе, пълнено с кайсии
Основен доматен сос, поднесен към фаршировани пилешки бутчета
Сос Бешамел, към крем супа от сирене
Сос Холандез, поднесен към яйца Бенедикт
и накрая за разкош Карамелен сос!
Инструктор в курса: инж. Юлия Панджерова.
Курсът се провежда в учебната база в ж. к. Западен парк от 09:00 до 13:00 ч. и стартира при записали се минимум 5 човека. Групите са не по - големи от 8 човека.
След завършване на курса се издават: Удостоверение за професионално обучение, одобрено от МОН и Сертификат за преминато обучение
Цена на обучението: 150 лв.
Цената включва технологични карти с всички рецепти, необходимите продукти и материали, престилка.
За записване: тел. +359 887 10 77 66 и + 359 882 04 33 05