Другите търсят още
Категории
- (11)
- (10)
Населено Място
ВсичкиЦени
- (9)
- (11)
- (1)
Вид на Обявата
- (21)
- най-нови
- най-популярни
- най-евтини
- най-скъпи
Зайци Пеперуда /кратко описание/
В много райони у нас се развъждат и отглеждат зайци за месо. Заешкото месо е особено търсено и ценено, защото има ниско съдържание на холестерин и мазнини, освен това е ценен източник на лесноусвоими от гората белтъчини и е задължителна част от диетичното хранене.
Зайците са ценни и от стопанска гледна точка, защото се отличават с кратка бременност, висока плодовитост, интензивност на растеж и скорозрелост. А пухкавото им кожухче е особено ценено и търсено във фината кожухарска промишленост.
У нас особено популярни се породите с голяма едрина на тялото - Белгийски Великан, Бял великан, Калифорнийски заек и Пеперуда.
Зайците от породата Пеперуда се отличава с оригинална окраска. Обикновено на белия фон на космената покривка на гърба преминава прекъсната ивица от черни или тъмнокафяви петна. Понякога дългоухите имат на муцунката или около очите тъмни петна, наподобяващи пеперуда, откъдето идва и наименованието на породата.
Зайците Пеперуда се отличават със сравнително ранна скорозрелост, те са годни за разплод около 4 - 4.5 месечна възраст. Обикновено достигат тегло 4.3-4.5 кг, като не липсват и по-едри представители на породата. Имат добре развита мускулатура и костна система. При раждането си тежат около 50-60 г, но при нормално до интензивно отглеждане наддават бързо и са готови за клане на около 4-4.5 месечна възраст.