Другите търсят още
Категории
- (9)
Населено Място
Всички- Пловдив(3)
- Хасково(2)
- Благоевград(1)
- Горна Оряховица(1)
- Димитровград(1)
- Сърница(1)
Цени
- (3)
- (4)
- (2)
Вид на Обявата
- (8)
- (1)
- най-нови
- най-популярни
- най-евтини
- най-скъпи
Машини за сладолед /кратко описание/
Сладолед у нас вече се консумира целогодишно, но машини за сладолед или колички за сладолед могат да се срещнат основно през лятото. Те се ситуират в градските паркове, по тротоарите в близост до натоварените булеварди, както и около автобусни спирки и спирки на метрото, където има голям поток от хора.
Машините за сладолед са един от най-лесните начини да направите първите си крачки в бизнеса с продажба на сладолед. По правило машините за сладолед предлагат мек сладолед, който се произвежда от нискомаслено мляко, съдържащо 3-6 % мазнини, и температура около -4 градуса.
Много хора предпочитат да похапват сладолед от машина за сладолед, защото той е една идея по-диетичен от обикновения, съдържащ 10-18% мазнини. Освен това неговата температура е доста по-висока, в сравнение със сладоледите, които се продават директно от фризера, затова е предпочитан от майките, загрижени за здравето на децата си.
Машините за сладолед имат сравнително висок рандеман, защото в мекия сладолед, който предлагат, се съдържа въздух, чиито обем варира от 0 до 60 % от общия обем на продукта. Концентрацията на въздух оказва пряко въздействие върху вкуса на сладоледа, затова не бива да се прекалява с него.
Когато количеството на въздух е ниско, сладоледът има тежък леден вкус, а когато въздухът е в повече, сладоледът има вкус на крем и е по-лек. Оптималното количество на въздух в сладолед, произвеждан от машина за сладолед, се движи между 33 и 45 % от обема.
Преди обаче да се насочите към покупка на машина за сладолед, трябва да сте сигурни, че разполагате с достатъчно пространство за експлоатацията ѝ. Трябва да предвидите място за баки за зреене на сместа за сладолед, за самата машина за сладолед, хранилище и питател.
Съвременните машини за сладолед са произведени от антикорозивни и нелепливи материали, които гарантират оптимално функциониране на машините, повишена и незабавна производителност, както и продължителна консервация и текстура на сладоледа. Те са лесни за употреба, за почистване и най-важното - отговарят на високите стандарти за хигиена, за които контролните органи зорко следят.