Другите търсят още
Категории
- (13)
- (7)
- (6)
- (6)
Населено Място
ВсичкиЦени
- (8)
- (3)
- (7)
- (9)
- (5)
- (1)
Вид на Обявата
- (32)
- най-нови
- най-популярни
- най-евтини
- най-скъпи
Месомелачки /кратко описание/
За изобретател на месомелачката се смята немският барон Карл Дрез, който е патентовал откритието си в началото на 19 век. Всъщност под месомелачки се разбира механични или електро-механични подобия (мини) за смилане на месо, но и зеленчуци, както и други продукти. Всички месомелачки са съставени от корпус, оборудван с приспособление за закрепване, винт (щнек), манивела, нож, гайка за закрепването на ножа и решетка. Първите модели месомелачки са били изработени почти изцяло от стомана. Години по-късно някои от частите са заменени с алуминиеви, а днес се срещат дори модели месомелачки, в които има пластмасови части.
Един или друг модел месомелачки могат да бъдат открити в кухнята на почти всички български домакинства. Това е така, защото те имат голямо участие при приготвянето на различни видове домашни колбаси, кайма и задължителната за всяка уважаваща себе си домакиня зимнина. Освен класическите модели механични месомелачки, които могат все още са се намерят по магазините за около 20-40 лв., вече има и съвременни електрически месомелачки, които са доста по-лесни да употреба.
Модерните електрически месомелачки се отличават с елегантен дизайн, голяма мощност, както и цял куп функции за мелене, включително въртене в обратна посока, което е от изключителна важност за правилното почистване на машината след употреба. Съвременните месомелачки са оборудвани и с цял куп допълнителни аксесоари, като дискови решетки за различен тип мелене – фино, средно, едри, както и специална приставка за приготвяне на домашни колбаси.