Другите търсят още
Категории
- (11)
Населено Място
Всички- София(4)
- Стара Загора(3)
- Хасково(2)
- Костинброд(1)
Цени
- (4)
- (1)
- (1)
- (2)
- (1)
- (2)
Вид на Обявата
- (9)
- (2)
- най-нови
- най-популярни
- най-евтини
- най-скъпи











Хладилни Камери /кратко описание/
Хладилните камери представляват специални помещения за съхранение, обработка или пакетиране на охладени или замразени продукти. В хладилните камери се съхранява основно месо, мляко, плодове, зеленчуци, и др. Бързоразвалящи се продукти. Разликата между обикновените хладилници, фризери или хладини витрини и хладилните камери е, че камерите всъщност са отделни помещения, което по правило се проектират според нуждите и желанията на клиентите. Обикновено до услугите на фирми, които изграждат хладилни камери, прибягват производители на хранителни стоки, големи ресторанти, хотели, заведения за обществено хранене и др.
При изработването на хладилни камери водещият фактор не е кубатурата, а мощността на агрегатите, необходими за осигуряване на нужната за правилното съхранение на продуктите температура.
Основните форми на промишленото добиване и оползотворяване на изкуствения студ се оформят, като хладилни помещения с определена цел. Според температурата, която се поддържа в тях, има няколко вида хладилни камери.
В хладилните камери за съхранение на замразени продукти се поддържа температура на въздуха -18 до -20 градуса по Целзий и влажност на въздуха 95-98%. Охладените продукти се съхраняват в хладилни камери с температура на въздуха -3 до +4 градуса по Целзий и при влажност 85-95%, докато температурата на въздуха в универсалните хладилни камери може да се движи от 0 до 20 градуса по Целзий.
Освен стандартните хладилни камери има и няколко вида други помещения, които притежават техните характеристики, в които обаче продуктите не се съхраняват, а само се обработват, пакетират или подлагат на шоково замразяване. Това са опаковачни помещения, манипулационни помещения, замразвателни и охладителни тунели.