Grad.bg»Форум»Черен списък на фирмите»Да си нямате работа с DHL

Да си нямате работа с DHL

  • 16.11.20 06:29#1Потребител#265995Потребител#265995НовакРегистрация: 16.11.20Град: СофияОтговори: -Да си нямате работа с DHLДа, говоря точно на DHL! Да започнем оттам, че когато получите пратка, което трябва да се освобождава от митница - ако те ви вадят EORI номер-плащате 25 лева (при условие, че този номер е БЕЗПЛАТЕН, вади се за три дни от митницата), отделно, когато плащате мито или ддс, ако изберете те да ви ги плащат вместо вас, независимо от сумата, трябва да им платите нови 20 лева!

    Да не говорим, че ако решите вие да освобождавате пратката от митницата, за отпечатването на 2(!!!) машинописни листа трябва да платите нови 25 лева.

    Добре, аз се излъгах, платих само последните 25 (които естествено не ми бяха върнати след като разбрах, че ми трябва електронен подпис, за да освободя нещо от митнецата, но това е друга тема).

    Добре те ще ми я освобождават (пратката). Получавам мейл на следващия ден колко ДДС и по коя сметка трябва да преведа (няма мито, стоката не е толкова скъпа). Привеждам аз парите, пращам копие от банковия превод.

    Скоро получавам нов мейл, че информацията е вярна, но парите не били отразени по сметката, да съм ходил да проверя в банката. В банката, естествено, ме увериха, че всичко е наред и че парите са получени. Пращам ново съобщение на DHL. Те отговорят, че щели да проверят.

    Повече не получих НИКАКВО известие от тях!!! Парите за стоката аз ще си ги взема от ebay. Но за другото: НЕ ПОЛЗВАЙТЕ DHL АКО ЩЕ ДА ВИ МОЛЯТ ЗА ТОВА! НАГЛИ, НАХАЛНИ И КРАДЛИВИ, ТОВА СА ТЕ!!!
    ОтговорОтговор с цитат