Grad.bg»Търговия»Други Продажби»Казани за Ракия»Казани за Ракия от Неръждавейка

Казани за Ракия от Неръждавейка

Разгледайте най-новите обяви за Казани за Ракия от Неръждавейка в Град.бг.

Няма намерени резултати

Твоето търсене за Казани за Ракия от Неръждавейка не даде точни резултати. Опитай следното:
  • » провери дали няма правописна грешка в текста, по-който търсиш
  • » провери дали текстa е написан правилно на КИРИЛИЦА
  • » виж предложенията отляво дали не отговарят на търсенето ти
  • » махни населеното място ако си избрал такова, за да търсиш в обявите от цялата страна
  • » промени текста като търсиш по синоними или по-кратки думи

Казани за Ракия от Неръждавейка /кратко описание/

В България традицията повелява домакинът да почерпи гостите си със силна домашна ракия, която сам е произвел. Затова и производството на казани на ракия у нас има почти толкова дълговечна история, колкото самото варене на ракия. Но когато става дума за дестилирането на това високоалкохолно питие, то мненията за най-правилния начин за приготвянето му са, колкото и майсторите. На както са казали мъдрите хора - на вкус и цвят приятел няма, затова и изборът от казани за ракия е огромен.

У нас е наложено мнението, че медните казани за производство на ракия са най-добрите, но все повече хора смятат, че казаните за ракия от неръждавейка ги превъзхождат. Предимствата наказаните за ракия от неръждавейка пред казаните от мед са няколко. На първо място казаните за ракия от неръждавейка са около три пъти по-евтини от медните си конкуренти, те се отличават с по-голяма дълговечност (на теория са вечни) и освен това са с доста по-ниско тегло.

Смята се също, че казаните за ракия от неръждавейка се почистват и дезинфекцират по-лесно. Един от основните им недостатъци е казаните за ракия от неръждавейка и всъщност лисата на изразени антибактериални свойства, типични за медните казани. Но този недостатък лесно може да се компенсира, като на дъното на казаните за ракия от неръждавейка се добави фина медна мрежа, която каталитично да неутрализира уретана. Тази медна мрежа трябва да контактува с врящия материал, за да намали до минимум онези съединения, които придават лош дъх на напитката. Прибавянето на малко количество мед към казана за ракия от неръждавейка подобрява в голяма степен органолептиката на напитката. А за отровните съединения не бива да се притеснявате, защото всички катализатори в казаните за ракия, са изработени от мед.